У Маневицькому районі збільшилася кількість дорожньо-транспортних пригод

04 Вересня 2019, 11:00
ДТП на перехресті у селі Оконськ 1854
ДТП на перехресті у селі Оконськ

За останні роки на території району збільшилась кількість порушень правил безпеки руху, в тому числі через які сталась загибель потерпілих.

Ситуація із безпекою на дорогах насправді критична, – кажуть у Маневицькій місцевій прокуратурі. 

Причинами є порушення правил маневрування, недодержання дистанції, перевищення безпечної швидкості, недотримання елементарної культури поведінки на дорогах водіями та пішоходами.  Також ДТП утворюють внаслідок зухвалої та легковажної поведінки пішоходів, велосипедистів, які перед початком руху та здійсненням маневру не переконуються в тому, що це буде безпечно і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

«Ціна такої безвідповідальної поведінки – людське життя і здоров'я. Так, Кримінальний кодекс України встановлює суворі міри покарання за вчинення ДТП зі смертельними наслідками. Винуватець може втрапити за ґрати навіть і на 10 років, але чи поверне це до життя загиблих у ДТП через чиєсь чи своє пияцтво, недбальство й  недотримання Правил дорожнього руху?», – ідеться у повідомленні.

У Маневицькій місцевій прокуратурі звертаються до водіїв та пішоходів із проханням суворо дотримуватися вимог Правил дорожнього руху і бути уважним й обережним на дорогах. Звертати увагу на рух транспортних засобів на перехрестях доріг, в тому числі на особливо небезпечному перехресті у селі Оконськ, де перетинаються автомобільні дороги Київ-Ковель та Луцьк-Любешів.

Читайте також: Маневицький район – в трійці лідерів смертельних ДТП в області.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024