Військовозобов’язані волиняни не хочуть іти на строкову службу

08 Вересня 2019, 14:35
Військовозобов’язані волиняни не хочуть іти на строкову службу 1553
Військовозобов’язані волиняни не хочуть іти на строкову службу

Багато людей втікають від служби, готують будь-які довідки та просто виїжджають цілими сім’ями. Проте певні райони завжди виконують як і план призову, так і контракту.

Заступник військового комісара Павло Свадовський зазначив, що впродовж цього року місцеві військові комісаріатами призвали та відправили у військові частини, навчальні центри та загальновійськові полігони для проходження навчальних зборів всього 661 військовозобов’язаний та резервіст оперативного резерву першої та другої черг, із них – 96 офіцерів, – про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської обласної державної адміністрації.

«Не хочуть люди повторно проходити службу. Основною причиною є міграція, також багато з військовозобов’язаних – люди з інвалідністю, а ми не можемо їх призивати на навчальні збори. Ще багатьох не влаштовує низька зарплата», – розповів Павло Свадовський.

Зауважимо, що саме тому ускладнюється ситуація і виникає низький відсоток комплектування військових частин. Адже частина не виїде поміняти тих, хто на Сході, поки вона не буде укомплектована.

У ході підготовки до навчальних зборів працівники районних та міських військових комісаріатів:

  • Оповістили 1 900 резервістів, зокрема 213 офіцерів.
  • Провели медичних оглядів: 874 резервістів, в тому числі 113 офіцерів.
  • Зарахували до складу команд 661 військовозобов’язаних та резервістів оперативного резерву першої, другої черги, з них 96 офіцерів.

«Хоча вже й маємо свою власну кафедру, на жаль, більшість вивчились не зрозуміло з якою метою. На захист держави пішло десь п’ять людей. На осінь підуть ще двоє, бо вони мають бажання далі проходити службу», – зазначив Павло Свадовський.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024