Маневичан попередили про кримінальну відповідальність за спалювання сухостою

18 Вересня 2019, 11:00
Маневичан попередили про кримінальну відповідальність за спалювання сухостою 1737
Маневичан попередили про кримінальну відповідальність за спалювання сухостою

У Маневицькій місцевій прокуратурі попередили жителів району про те, що випалювання трави, опалого листя тощо – це не лише злочин проти природи, а й кримінально-каране діяння.

Із року в рік компетентні органи закликають громадян утриматись від підпалу сухої рослинності, оскільки це може мати небезпечні наслідки.

Але, станом на 1 вересня 2019 року на території Маневицького району виникло 69 пожеж (проти 54 у 2018 році), під час цих пожеж 1 людина травмувалася та 1 загинула. Вогонь знищив та пошкодив 50 будівель. В порівнянні з 2018 роком ріст пожеж у Маневицькому районі збільшився на 21 %. Також на території Маневицького району зафіксували 22 випадки пожеж в екосистемах.

У Маневицькій місцевій прокуратурі кажуть, що питання пожеж в екосистемах є актуальним, адже під час профілактичних відпрацювань та проведення рейдів виявляють випадки випалювання посуші та сміття, де не дотримуються вимог чинного законодавства. Як правило, це виникає у зв’язку з відсутністю відповідальності за скоєне. Всі ці фактори наносять велику шкоду довкіллю, збільшуються матеріальні збитки як для населення так і пожежно-рятувальних підрозділів під час ліквідації загорянь.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024