В арт-кафе «Стоп Кадр» новинка – піца в стилі «арт»

25 Вересня 2019, 12:00
В арт-кафе «Стоп Кадр» новинка – піца в стилі «арт» 1454
В арт-кафе «Стоп Кадр» новинка – піца в стилі «арт»

В арт-кафе «Стоп Кадр» на численні прохання відвідувачів розширили асортимент страв та додали у меню новинку.

Відтепер тут можна посмакувати піцою з арт-назвами та не менш насиченим приємним смаком й ароматом. Ніжна і соковита піца з кукурузкою та куркою «Боттічеллі»; наповнена м’ясними смаколиками піца «да Вінчі», оригінальна з чотирма секторами смаків піца «Караваджо», вишукана ароматна піца «Бонавентура», а також оригінальні та соковиті «Джорджоне» та «Пікассо» не залишить байдужим нікого.

Читати також: В «Адреналіні» відбудеться безплатний перегляд художньої стрічки «Тарас. Повернення»

В «Адреналін Сіті» триває акція «Розважайся та розвивайся»

В «Адреналіні» пропонують «Грай у більярд – догравай у боулінг»

Довідково: піца – одна з найпопулярніших страв у світі, тому не дивно, що багато хто стверджує, що саме вони створили першу в світі піцу. Проте, більшість людей батьківщиною улюбленої страви вважають таки Італію.

Як відомо, в давніші часи піца була їжею для бідняків. Все, що вони могли собі дозволити – це бідний прісний хлібець, засмачений томатною пастою та продуктами, які були під рукою.

Минули роки і нині піцу продуктом для бідняків точно не назвеш. З’явилося безліч рецептів та варіацій її приготування: тепер піцу можна скуштувати як з морепродуктами, так і, до прикладу, з різноманітними сирами та відбірним м’ясом.

П’ять цікавих фактів про піцу, які ви точно не знали:

  • Перша страва, схожа на сучасну піцу, а саме: смажені хлібці з різними начинками, готували ще з епохи неоліту практично в кожному регіоні світу. Проте, перша страва під назвою «піца» була приготовлена в Неаполі лише у 1600-х роках. Цю вуличну їжу продавали бідним неаполітанцям. Вони просто купували шматочок піци й перекушували ним на ходу.
  • У 1889 році, король Умберто I та королева Маргарита вперше відвідали нещодавно об’єднану Італію і їх дорога пролягала через Неаполь. За легендою відомо, що їм набридли страви французької кухні, і королева попросила приготувати їй різні сорти піци. Пекар Рафаель Еспозіто приготував спеціально для королеви піцу з червоним томатним соусом, білим сиром моцарелою та зеленим базиліком, таким чином відобразивши кольори італійського прапора. Ця піца дуже сподобалась королеві і незабаром вона стала відома під назвою «Маргарита».
  • У 40-х роках в Америці з’явився власний вид піци «американської». Вона мала високі краї, які дозволяли готувати страву з більшою кількістю начинки, й не давала начинці розсипатись.
  • В Італії відомі понад 2 тисячі різновидів смачної піци, для кожної характерний особливий рецепт приготування, і, як писав ще у 1835 році Олександр Дюма, в кожній закладена італійська хитрість і мудрість.
  • Бізнес «на піці» приносить близько 32 мільярди доларів доходів, а в Сполучених Штатах щорічно продають понад три мільярди піц.

Читати також: Які змагання відбуватимуться впродовж вересня у «Адреналіні»

Які цікавинки підготував у вересні «Робологікум»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39