Маневичан застерігають бути обачними при оформленні покупок через інтернет

09 Жовтня 2019, 16:00
Маневичан застерігають бути обачними при оформленні покупок через інтернет 948
Маневичан застерігають бути обачними при оформленні покупок через інтернет

Останнім часом поширеним стало вчинення шахрайських дій за допомогою Інтернет-сайтів (Інтернет-продавців), зокрема такого, як «OLX».

Недобросовісний продавець, виставивши на продаж певний товар, вимагає 100 % передплату і лише після цього гарантує відправлення товару покупцеві. Покупець, у свою чергу, дійсно бажаючи придбати необхідний йому товар, завчасно перераховує кошти на банківську карту продавця та починає перебувати в «режимі очікуванні дива», – розповіли у Маневицькій місцевій парокуратурі.

Велика кількість жителів району «свого дива» так і не можуть дочекатись, а зв’язатись з фіктивним продавцем, щоб отримати інформацію про вже куплений товар, неможливо.  

Зокрема, 2 жовтня до Маневицького відділу поліції надійшла заява про те, що невстановлена особа під приводом продажу фотокамери через Інтернет-сайт «OLX», шляхом обману, незаконно заволоділа грошовими коштами потерпілого у сумі 3200 грн, які останній перерахував на рахунок продавця якості оплати за вказаний вище товар.

Щоб не стати жертвою псевдо продавців, необхідно домовлятись про замовлення послуги, що пропонують служби доставлення («Укрпошта», «Ін Тайм», «Нова Пошта», тощо), за допомогою якої, товар можна буде оплатити лише після того, як ви його отримаєте «на руки» та перевірите придбану річ.

«Пам’ятаєте, ви ризикуєте не тільки власними коштами, а й сімейним добробутом, не дозволяйте шахраям псувати вам життя», – ідеться в повідомленні.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024