Маневиччина: державі повернули самовільно зайняту земельну ділянку

11 Жовтня 2019, 16:49
У Маневицькому районі державі повернули самовільно зайняту земельну ділянку 1942
У Маневицькому районі державі повернули самовільно зайняту земельну ділянку

У Господарському суді Волинської області задовольнили позов маневицьких прокурорів у інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області зобов’язали одне із фермерських господарств звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 17,8 гектара та вартістю майже 23 мільйони гривень за межами села Довжиця.

Працівники Головного управління Держгеокадастру у Волинській області виявили факт самовільного зайняття підприємством земельної ділянки під час перевірки, а також у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні про самовільне зайняття ділянки (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 197-1 Кримінального Кодексу України), – повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймалися, господарство засіяло соєю. Факт самовільного зайняття ділянки суб’єкт господарювання визнав.

Керівника господарства у травні 2019 року притягнули до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок (адміністративне правопорушення, передбачене статтею 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та наклали на нього стягнення у виді штрафу, який він вже сплатив.

Також у товаристві сплатили збитки, які завдали внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, однак землі не звільнили.

У справу втрутилися прокурори й тепер господарству доведеться повернути земельну ділянку державі.

Читайте також: Маневичанам розповіли, як захистити права власності на землю

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024