Музичні колективи Маневиччини взяли участь у фестивалі повстанської пісні

16 Жовтня 2019, 17:40
Музичні колективи Маневиччини взяли участь у фестивалі повстанської пісні 1228 Джерело: РДА
Музичні колективи Маневиччини взяли участь у фестивалі повстанської пісні

На Театральному майдані в місті Луцьк відбувся 2 Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю».

Козацькі, стрілецькі та повстанські пісні виконували фольклорні колективи з Волині та різних регіонів України. На головній сцені, у центрі Луцька Маневицький район представляли два колективи районного Будинку культури, а саме: народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Маневицька сотня» та чоловічий вокальний квартет, керівником обох колективів є заслужений працівник культури України Василь Дарчук.

На фестивалі повстанської пісні маневичани співали в’язанку повстанських пісень, в’язанку стрілецьких пісень, українські повстанські пісні «Ой чути, чути стріли гармати», «Послухай, кохана, дівчино».

На Театральному майдані працівники Маневицького районного Будинку культури та районного краєзнавчого музею облаштували Колківську криївку, яку прикрасили Іконою Покрови Пресвятої Богородиці, осінньою калиною, стиглою шипшиною, різним старовинним реманентом. 

Чоловічий вокальний квартет та народний аматорський ансамбль керівників установ «Маневицька сотня» нагородили дипломом управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації за збереження, відродження, популяризацію творів патріотичної тематики та участь у Другому Всеукраїнському фестивалі повстанської пісні «За Україну! За її волю».

Читайте також: Музичні колективи Маневиччини взяли участь у фестивалі «Український коровай-сузір'я»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024