Як маневицькі лісники розвивають рекреаційні пункти у районі. ФОТО

22 Жовтня 2019, 12:02
Як маневицькі лісники розвивають рекреаційні пункти у районі 3127
Як маневицькі лісники розвивають рекреаційні пункти у районі

У державному підприємстві «Маневицьке лісове господарство» добровільно та на громадських засадах взялися розвивати рекреацію у районі.

Лісники облаштувавши відпочинкові зони та взяли на себе обов’язки щодо їх прибирання, ремонту й утримання загалом. Об’єкти рекреації – окраса сіл, але на скільки довго вони «протримаються» щоб ними можна було користуватися без ремонту і відповідно, вкладення коштів, ніхто не знає, – кажуть у підприємстві.

Прибарання однієї з відпочинкових зон на Маневиччині
Прибарання однієї з відпочинкових зон на Маневиччині

Приклад цьому – недавня ситуація в Маневичах. Від дати відкриття новоствореного дендрологічного парку на вулиці Комарова минув лише місяць, але вже хтось поламав інформаційні таблички з назвами рослин та знищив декоративну огорожу вздовж алеї, зіпсував фотозону.

Читайте також: У Маневичах невідомі зруйнували місця відпочинку

«Рекреаційні пункти для багатьох сіл є справжньою «родзинкою», місцем, куди можна привести на екскурсію гостей та гарно відпочити в гарній компанії», – пишуть у повідомленні.

У Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства кажуть, що в Україні вже є практика, коли держлісгоспи беруть гроші за відвідування рекреаційних пунктів, пропонуючи натомість хороший сервіс. Пропонують таку практику застосовувати й лісівникам Волині. Причин є декілька – від диверсифікації доходів до ставки на не деревні ресурси. 

Прибарання однієї з відпочинкових зон на Маневиччині
Прибарання однієї з відпочинкових зон на Маневиччині

Читайте також: У Маневичах відкрили дендрологічний парк

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024