Маневичанам на замітку: змінився механізм нарахування пільг на житлово-комунальні послуги

18 Листопада 2019, 08:38
Змінився механізм нарахування пільг на житлово-комунальні послуги 1731
Змінився механізм нарахування пільг на житлово-комунальні послуги

Починаючи з листопада 2019 року маневицькі пільговики будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.

Це пов’язано із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який набрав чинності з 1 жовтня 2019 року, відповідно до постанови КМУ від 17 квітня 2019 р. № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі». Про це інформує управління соціального захисту населення Ратнівської райдержадміністрації.

Працівники соцзахисту нагадують, що відтепер пільга нараховується у грошовій формі – безготівкова та готівкова форма – управлінням соціального захисту населення.

Безготівкова грошова форма передбачає:

Розраховані суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення банком розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика. Банк розрахується з кожним із надавачем послуг (Вольлигьенергозбут, Волиньгаззбут та інші) та надсилає пільговику на мобільний телефон SMS про проведені платежі. Пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, яку не покрила пільга. Саме тому потрібен номер телефону по кожному пільговику.

В SMS повідомленні АТ «Ощадбанк» повинні бути вказані суми, які треба сплатити пільговику, та найменування послуги (газопостачання, електропостачання та інші), щоб у нього не утворилася заборгованість по одній послузі і переплата за іншою. Крайній термін отримання такої SMS - не пізніше, ніж 26 числа поточного місяця, через те, що пенсії виплачуються до 25 числа.

Готівкова грошова форма передбачає:

Пільговикам, які подали заяву до управління соціального захисту населення до 15 жовтня 2019 року на отримання пільги готівковою формою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).

Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки не нарахування (сума нараховано не в повному обсязі) окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року.

У такому разі рекомендуємо звернутися до управляння соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації. Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступних місяцях.

Зокрема в управлінні додатково повідомляють, згідно з роз'ясненням Кабміну, строки звернення на готівкову грошову форму пільги вже втрачено, це треба було зробити до 15 жовтня 2019 року. Доведеться чекати до 15 квітня 2020 року і при цьому не мати поточних боргів по оплаті за житлово-комунальні послуги.

Читайте також: Додаткова відпустка та соціальна допомога: які пільги мають медичні працівники

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024