Волинські податківці нагадують про необхідність інформування щодо зміни даних

18 Листопада 2019, 10:30
Волинські податківці нагадують про необхідність інформування щодо зміни даних 1542
Волинські податківці нагадують про необхідність інформування щодо зміни даних

Податкова служба наголошує на обов’язку громадян інформувати про зміну своїх реєстраційних даних.

Якщо Ви змінили місце проживання, то не зволікайте зі своєчасним інформуванням про зміни контролюючі органи, зокрема Державну податкову службу України, – наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Фізичні особи-платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну місця проживання (реєстрації) та прізвища, ім’я, по батькові протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви за визначеною формою.

Завдяки своєчасно внесеній правдивій інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб, контролюючі органи мають можливість своєчасно інформувати громадян про податкові зобов’язання.

Зокрема, податкові повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку обов’язково надійдуть у визначений законом термін до адресата.

Зазначають, що відповідно до вимог Податкового кодексу України документи вважають належним чином врученими, якщо вони надіслані платнику рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручені платнику. Але, у разі, якщо пошта не може вручити платнику повідомлення-рішення через відсутність за місцеперебуванням або відмову його прийняти то повідомлення-рішення вважають врученим платнику податків у день, вказаний поштовою службою у відповідному повідомленні із зазначенням причин невручення.

Тому, щоб не потрапити у перелік податкових боржників кожному громадянину, який змінює свої реєстраційні дані, зокрема прізвище, ім’я, по батькові або місце проживання (реєстрації), варто невідкладно подати заяву за формою 5-ДР за місцем нової реєстрації (проживання).

Читайте також: Як правильно подавати декларацію для отримання знижки за навчання

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024