Маневичанам на замітку: кому треба якнайшвидше переоформити ділянку та отримати кадастровий номер

19 Листопада 2019, 08:21
Кому треба якнайшвидше переоформити ділянку та отримати кадастровий номер 1745
Кому треба якнайшвидше переоформити ділянку та отримати кадастровий номер

Власникам державних актів права власності на землю старого зразка необхідно якнайшвидше переоформити ділянку та отримати кадастровий номер.

Про це повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ГУ Держгеокадастру у Волинській області 

Мова йде насамперед про тих, хто має державний акт, виданий з 1993 до 2003 року. Він червоного кольору. І таким земельним наділам кадастровий номер не присвоювався. Кадастровий номер потрібний, аби вільно розпоряджатися власністю: дарувати, продавати, здавати в оренду, використовувати як заставу в банку. Без кадастрового номера власник ділянки фактично не має права розпоряджатися нею. 

«Державні акти на землю, отримані після 2003 року, замінювати не потрібно, адже ці дані уже вносилися у автоматизовану систему ведення Державного земельного кадастру, яка почала тоді працювати. І ділянкам почали присвоювати кадастрові номери. А власникам наділів, які мають державний акт на землю «старого» зразка варто потурбуватися про присвоєння кадастрового номера», – наголошує заступниця начальника управління державного земельного кадастру Головного управління Дежгеокадастру в області Іванна Половинко.  

Немає точно встановленої дати, до якої люди мають замінити старі державні акти. Але зробити це необхідно і якнайшвидше.  Щоб оформити кадастровий номер, потрібно звернутись до проектних організацій. Вони є у кожному населеному пункті.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024