Рецепт пиріжків з капустою та картоплею від кравчині. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Жителька Маневицького району, кравчиня Олена Смічик поділилася рецептом приготування пиріжків з капустою та картоплею.
Фахівчиня з пошиття одягу каже, що страви з капустою були дуже поширеними у їхній сім'ї.
«Пироги готуються дуже просто і з найпростіших інгредієнтів. Такий кулінарний шедевр самим своїм ароматом закликає усіх до столу», – пише господиня.
Читайте також: Рецепт болгарського перцю у томатному соусі від лучниці. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Отже, вам потрібні наступні інгредієнти:
Для тіста
- 0,5 літра води
- 4 столові ложки олії
- 2 столові ложки майонезу з гіркою
- 50 грамів дріжджів
- 2 столові ложки цукру
- 2 столові солі
- 800 грамів борошна.
Начинка №-1:
- 1 кілограм картоплі
- 3-4 цибулини
- 100 грамів гречки (приправи за смаком).
Начинка №-2:
- Відварена квашена капуста, підтушована на цибулі
- Сіль
- Перець за смаком.
Замісіть тісто і покладіть в холодильник приблизно на пів години для підкисання. Коли тісто підкисло, поділіть його на дві частини (два пироги), на центр тіста покладіть половину начинки (відварена картопля потовчена зі смаженою цибулею і відвареною гречкою з приправами), і стягніть тісто як на хінкалі. Покладіть на деко, змащене олією, зібраною частиною донизу. Потім пиріг потрібно розплеснути руками по бляшці й змастити яйцем, посипати кунжутом і випікати приблизно 25 хвилин при температурі 200 °C.
Для пиріжків: Поділіть тісто на невеличкі кульки, покладіть начинку, скріпіть і поставте на деко скріпленою частиною донизу, змастіть яйцем. Посипте кунжутом і випікайте приблизно 25 хвилин при температурі 200 °C.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром