Рецепт пиріжків з капустою та картоплею від кравчині. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ

20 Серпня 2020, 15:00
Рецепт пиріжків з капустою та картоплею 3857
Рецепт пиріжків з капустою та картоплею

Жителька Маневицького району, кравчиня Олена Смічик поділилася рецептом приготування пиріжків з капустою та картоплею.

Фахівчиня з пошиття одягу каже, що страви з капустою були дуже поширеними у їхній сім'ї.

«Пироги готуються дуже просто і з найпростіших інгредієнтів. Такий кулінарний шедевр самим своїм ароматом закликає усіх до столу», – пише господиня.

Читайте також: Рецепт болгарського перцю у томатному соусі від лучниці. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ

Отже, вам потрібні наступні інгредієнти:

Для тіста 

  • 0,5 літра води
  • 4 столові ложки олії 
  • 2 столові ложки майонезу з гіркою 
  • 50 грамів дріжджів 
  • 2 столові ложки цукру 
  • 2 столові солі 
  • 800 грамів борошна.

Начинка №-1:

  • 1 кілограм картоплі 
  • 3-4 цибулини 
  • 100 грамів гречки (приправи за смаком).

Начинка №-2:

  • Відварена квашена капуста, підтушована на цибулі
  • Сіль 
  • Перець за смаком.

Замісіть тісто і покладіть в холодильник приблизно на пів години для підкисання. Коли тісто підкисло, поділіть його на дві частини (два пироги), на центр тіста покладіть половину начинки (відварена картопля потовчена зі смаженою цибулею і відвареною гречкою з приправами), і стягніть тісто як на хінкалі. Покладіть на деко, змащене олією, зібраною частиною донизу. Потім пиріг потрібно розплеснути руками по бляшці й змастити яйцем, посипати кунжутом і випікати приблизно 25 хвилин при температурі 200 °C.

Для пиріжків: Поділіть тісто на невеличкі кульки, покладіть начинку, скріпіть і поставте на деко скріпленою частиною донизу, змастіть яйцем. Посипте кунжутом і випікайте приблизно 25 хвилин при температурі 200 °C.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024