На Волині підтримали створення четвертого району з центром в Маневичах

26 Листопада 2019, 14:58
На Волині підтримали створення четвертого району з центром Маневичах 6553
На Волині підтримали створення четвертого району з центром Маневичах

На засіданнях постійних комісій, а тепер і на сесії Любешівської селищної ради депутати висловлювали свою думку, чи потрібен четвертий повіт на Волині та де має бути його центр. Відповідне звернення вони підготували до найвищої державної влади та депутатів Верховної Ради від Волині.

Тож 26 листопада 2019 року майже одноголосно депутати Любешівської ОТГ вирішили, що четвертий повіт на Волині має бути. А ось щодо того, де повинен бути його центр, думки розділилися, – пишуть у районній газеті «Нове життя».

Переконати любешівців у доцільності центрування у Камені-Каширському, на сесію у містечко завітали керівники тамтешньої районної влади. Вони закликали депутатів відстоювати четвертий повіт, а також аби його центр був саме у Камені-Каширському.

Однак, навіть попри присутність на сесії представників сусіднього району, більшість любешівських обранців проголосували за центр у Маневичах. Саме за це віддали голоси 20 депутатів, п’ять виступили проти, двоє утрималися.

Щодо центру у Камені-Каширському, то «за» було 7, утрималися 3, проти виступили 17. Тож у підсумку в цілому за звернення до найвищих представників влади в Україні щодо необхідності четвертого повіту на Волині та його центру у Маневичах проголосували 22 депутати. Після такого результату, підтримали депутати ОТГ і звернення колег із Маневицької районної ради щодо центру майбутнього повіту.

Читайте також: Три чи чотири: скільки повітів-районів залишиться на Волині після адмінреформи. ФОТО

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024