Як турецькі лікарі рятують від глухоти імплантами

18 Грудня 2019, 14:07
876

Важко уявити світ, занурений в тишу, однак саме так живуть люди з вадами слуху.

Згідно з  статистичними даними, у кожній тисячі новонароджених виявляють одного, у якого наявна тотальна глухота. Крім того, протягом перших 2-3 років життя істотно погіршується слух ще у трьох малюків. Тисячі пацієнтів з проблемами слуху щорічно звертаються в турецькі клініки. Для багатьох це стає останньою надією на поліпшення якості життя, повернення втраченого здоров'я.

Які є причини глухоти?

Вади слуху можуть розвиватися внаслідок деяких генетичних факторів, ускладнень під час пологів, а також в результаті інфекційних хвороб, хронічних вушних інфекцій, прийому певних лікарських засобів, впливу надмірного шуму та в процесі старіння.


 

Які є методи лікування?  

Кохлеарна імплантація є ефективним способом лікування дітей та дорослих з важкими та глибокими порушеннями слуху. В Україні вона коштує доволі дорого, а черги, що розтягуються на багато років, назавжди позбавляють пацієнтів можливості почути у своєму житті бодай звук.

Читайте також: ПЕТ-КТ – золотий стандарт в діагностиці пухлин

Якщо дитині встановити кохлеарний імплант у ранньому віці, то вона усе чутиме, і навчатиметься не у спеціальній, а у звичайній школі. Для цього необхідно на ранньому етапі виявити втрату слуху. Але в Україні, якщо в деяких пологових будинках чи перинатальних центрах є апарати скринінгу, то це поодинокі випадки. В Туреччині використовують аудіометричні тести, які є золотим стандартом в діагностиці слуху. Вчасна кохлеарна імплантація дорослих дозволяє їм не «випасти» з суспільства та на рівні з іншими реалізовувати свої права.


 

Що таке кохлеарний імплантант?

Кохлеарний імплант є різновидом слухового апарата. Однак він не просто підсилює звук. Він дає можливість сприймати високочастотні звуки, які люди з великою втратою слуху не чують, навіть за допомогою потужних слухових апаратів.

Як виглядає кохлеарний імплант?

Кохлеарний імплант  складається з двох частин. Внутрішня частина вживлюється у внутрішнє вухо під час операції. Після операції вона знаходиться під шкірою голови і її не видно. Зовнішня частина надягається на вухо і знімається під час сну або купання, як звичайний слуховий апарат.


 

Що раніше проведена кохлеарна імплантація, тим вона більш ефективна. Зацікавила інформація? Звертайтеся до Balina Med Travel. Їхні послуги для Вас абсолютно безкоштовні!

Balina гарантує:

  • Індивідуальний підхід;
  • 100% рішення Вашого медичного питання;
  • Підбір кращого варіанта лікування;
  • Супровід на всіх етапах.

Для детальної інформації телефонуйте за номером +3809559957085 або залишайте заявку на сайті https://medical.balina.com.ua/.

Приєднуйтеся до компанії в соціальних мережах:

https://www.facebook.com/balinamedtravell/?modal=admin_todo_tour https://www.instagram.com/balinamedtravel/?hl=uk

Читайте також: Трансплантація кісткового мозку – операція, яку не роблять в Україні


 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024