Маневицька лікарня не потрапила до списку опорних лікувальних закладів

31 Січня 2020, 15:42
Маневицька лікарня не потрапила до списку опорних лікувальних закладів 9708
Маневицька лікарня не потрапила до списку опорних лікувальних закладів

У перелік опорних закладів охорони здоров'я у Волинській області не потрапила Маневицька центральна районна лікарня.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив депутат районної ради Андрій Линдюк.

Довідково – опорна лікарня, або базова, це медзаклад, де сконцентровують найбільшу кількість фахівців та медтехніки, і працюють вони цілодобово. Тобто, коли хворого госпіталізують з комплексною проблемою, то там можна і поставити точний діагноз, і надати необхідну допомогу.

«Чи відчують жителі району негативні наслідки такого рішення? Переглянувши нормативну базу можу сказати - в найближчому часі точно ні. Адже лікарі залишаються, лікарні ніхто нікуди не переносить, фінансування на 2020 рік вже бюджетом визначено. Тому все в нормі. Що ж дає статус опорної? На цей рік в державному бюджеті передбачено кошти на обладнання для лікарень. І чомусь відчуваю, що воно буде скеровано тільки для опорних лікарень. Тому тут ми напевне недоотримаємо. Хоча... І це можна вирішити»,  – пише депутат.

Андрій Линдюк рекомендує, що для того щоб у майбутньому люди отримували якісну медичну послугу вторинного рівня у Маневичах потрібно:

  • Зберегти лікарів, простимулювати їх так, щоб вони нікуди не думали їхати, запропонувати їм перспективи у Маневицькій лікарні (зарплата + житло).
  • Детально проаналізувати все обладнання та продовжувати оновлювати та купувати нове.
  • Чи купити, чи залучити томограф для роботи.
  • Продовжити ремонти, адже сучасні люди вже хочуть отримувати медичну послугу в хороших, відремонтованих приміщеннях із новим м'яким інвентарем.
  • Вивчити всі видатки лікарні, яким чином використовують приміщення, залучити додаткові внутрішні ресурси, яких ще є чимало.
  • Всім разом, і медичному персоналу лікарні, і жителям району створювати позитивний імідж лікарні. Наприклад: не соромитись говорити про позитивні приклади лікування у нашій лікарні, адже у нас є чудові й професійні лікарі та хороші медсестри.

На карті позначили схему опорних лікарень Волинської області, яку затвердили Кабінетом Міністрів України.

Схема опорних лікарень Волині
Схема опорних лікарень Волині

Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк каже, що утримувати 16 районних лікарень економічно не вигідно.

Читайте також: На Волині створили Госпітальну раду

Коментарі
01 Лютого 2020, 19:28
Коли буде скорочення, Бегаль і адміністрація лікарні, якщо вони такі чесні, також повинні звільнитися. А якшо ні, то їм потрібно допомогти.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024