На Волині прийняли обласний бюджет

14 Лютого 2020, 13:32
На Волині прийняли обласний бюджет 2020 1537
На Волині прийняли обласний бюджет 2020

Депутати Волиньради прийняли обласний бюджет на 2020 рік, проголосувавши за це на сесії.

Підтримали таке рішення 47 депутатів. Як повідомила голова обласної ради Ірина Вахович, опублікують бюджет на сайті обласної ради через 5 днів, як внесуть усі правки.

Під час минулого засідання сесії депутати вирішили відправити проєкт бюджету на доопрацювання, аби глибше проаналізувати показники бюджету на наступний рік з метою його оптимізації.

Як повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, додатково в області працювали над перерозподілом 36 мільйонів гривень.

«10 мільйонів гривень в проєкті бюджету залишили для депутатського фонду. Знято 8 мільйонів співфінансування для Світового банку, яке є обов’язковим, і думаю, що при внесенні змін, ми повернемося до цього питання. Крім того, певні суми зняли з коштів на енергоносії у зв’язку із сприятливими погодніми умовами. Можливо, в нас буде іще економія, але це залежатиме від погодніх умов. Ці всі кошти, скажемо так, зерезервовані, і їх знову розглядатимуть при внесенні змін до бюджету, тобто при перерозподілі вільних залишків. По загальному фонду їх є 44 мільйони гривень», – розповів Ігор Миколайович.

Загалом, обласний бюджет поточного року, як і у попередніх бюджетних періодах, має, в першу чергу, соціальну спрямованість.

Основні витрати прийнятого бюджету – це заробітна плата працівникам бюджетних установ, розрахунки за спожиті енергоносії й комунальні послуги та здійснення інших захищених статей бюджету. Тобто, 80% від усіх ресурсів загального фонду бюджету – це кошти, які передбачили, насамперед, на утримання установ освіти та охорони здоров’я.

«Не можна сказати, що є суттєві зміни у порівнянні із минулим роком, тому що дохідна частина за власними доходами збільшена на 11,6 відсотка. Це не мало. У нас досить напружений буде бюджет у цьому році. Загальний об’єм бюджету становить 2,7 мільярда гривень, але ми будемо, мабуть, ще вносити зміни за рахунок тих коштів, які виділятимуть із державного бюджету. Тобто, є певні субвенційні кошти, які ще не розподілені», – зазначив Ігор Никитюк.

Читайте також: У Городку відремонтували сільський клуб за 1,5 мільйона гривень

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024