Перший заступник голови Маневицької РДА звернувся до ветеранів війни в Афганістані

15 Лютого 2020, 18:00
Перший заступник голови Маневицької РДА звернувся до ветеранів війни в Афганістані 1752
Перший заступник голови Маневицької РДА звернувся до ветеранів війни в Афганістані

Щорічно 15 лютого українці відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

З цієї нагоди, звернення першого заступника голови райдержадміністрації Андрія Бурака опублікували на сайті РДА.

«15 лютого – особлива дата. Це день смутку за втраченими друзями, спогадів про суворі роки далеко від Батьківщини та випробування, що лягали  на плечі молодих хлопців. День, коли  31 рік тому останній солдат Збройних сил колишнього СРСР залишив обпалені війною землі Афганістану.

Щорічно, в цей лютневий день український народ віддає глибоку шану солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов‘язок у горах Афганістану, пустелях Іраку, при врегулюванні конфлікту в Югославії, Кубі, Чехії та в інших «гарячих» точках світу. Всім, хто чесно й сумлінно виконував військову присягу. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство ви заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни – миротворця. 

Ви, шановні воїни - інтернаціоналісти, ветерани Афганістану, як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто, вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю наших дітей та онуків. Щороку в цей день схиляють знамена над полеглими в Афганістані. У ті дні  чорні птахи смерті несли похоронки у батьківські домівки, летіли і на Маневиччину оцинковані «чорні тюльпати». Не повернулися з кровопроливної війни чотири молодих юнаки, нагороджені Орденом Червоної Зірки посмертно: Юрій Суліковський (Гута Лісівська); Борис Оленюк (Цміни); Володимир Швець (Козлиничі); Михайло Мандзюк (Грузятин).

Нажаль, сьогодні Україна, не по своїй волі, опинилася в жахливій ролі «гарячої точки». Східні рубежі захищають хоробрі та мужні герої. І зараз ми особливо опираємося на вашу мудрість та виваженість, на ваші поради та знання. Маємо об’єднатися і всі разом іти вперед, долати труднощі  й негаразди. У нас у всіх спільна мета – мирна, сильна і незалежна Україна.

Цінуємо і пам’ятаємо подвиг кожного з вас. Захоплюємося героїзмом ваших нащадків, наших мужніх воїнів, які зараз захищають країну на Сході. Віримо у краще майбутнє та  щасливу долю наших дітей. І нехай ця віра підтримує всіх нас на життєвій дорозі. Шановні учасники бойових дій в Афганістані, воїни-інтернаціоналісти! Бажаю всім Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, добра  та благополуччя. Всім нам миру та спокою», написав Андрій Бурак.

Читайте також: Зірки футболу підтримали хворого хлопчика з Волині, допомогти можете і ви

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024