Маневицьким учасникам бойових дій організували семінар «Я маю право»

17 Лютого 2020, 12:08
Маневицьким учасникам бойових дій організували семінар «Я маю право» 1312
Маневицьким учасникам бойових дій організували семінар «Я маю право»

Метою заходу було роз’яснити забезпечення санаторно-курортними путівками у 2020 році.

Працівники районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді спільно з представниками Маневицького бюро правової допомоги провели семінар для учасників бойових дій, які перебувають на обліку в районній філії Волинського обласного центру зайнятості.

Фахівці Центру соціальних служб та бюро правової допомоги надали присутнім на семінарі роз’яснення окремих статей Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні». Зокрема, вони наголосили на тому, що держава гарантує учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок участі в антитерористичній операції на Сході України право на безоплатне санаторно-курортне лікування, яке закріпили у статті 4 Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», статтях 12-16 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Також звернули увагу присутніх, що для проходження санаторно-курортного лікування учаснику АТО потрібно не просто написати заяву до управління соціального захисту населення Маневицької райдержадміністрації, а й самому обрати санаторно-курортний заклад відповідного профілю захворювання та бажану дату заїзду (постанова КМУ від 31 березня 2015 року № 200).

Читайте також: На Маневиччині оприлюднили соціально-економічне становище району за 2019 рік

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024