Скільки жителі Маневиччини витрачають на сигарети та алкоголь

22 Лютого 2020, 17:33
Скільки жителі Маневиччини витрачають на сигарети та алкоголь 2654
Скільки жителі Маневиччини витрачають на сигарети та алкоголь

Середня кількість людей, які курять і вживають спиртні напої у всіх селах Маневицького району є плюс чи мінус однаковою.

Про свої розрахунки на сторінці у facebook написав депутат районної ради Андрій Линдюк.

Але вже декілька років він аналізує офіційні показники й виходить, що на Маневиччині є сільські ради, де практично немає людей які курять чи вживають алкогольні напої.

«Можливо хтось не знав, але декілька років тому в Україні введено податок на акцизні товари в розмірі 5 %. Що це означає? Коли Ви купуєте сигарети, пиво, вино чи інші алкогольні напої, то 5 % від суми, яку ви заплатили має автоматично перераховуватись у сільський або селищний бюджет. Звичайно, якщо Вам видали чек. Бо якщо ні, то навряд чи хоч копійка податків сплачується. Наголошую, ці гроші йдуть не в районний чи обласний бюджет, а саме у місцевий», написав Андрій Линдюк.

Наприклад, є території, де дорослий житель викурює тільки 1 пачку сигарет на квартал, або випиває 1 пляшку горілки на 9 місяців.

«Можемо тільки порадіти за такі села. Хоча, мені не віриться, що це правда. У таблиці наведу порівняльні дані всіх сільських рад Маневицького району. Тут не вказано тільки село Оконськ, де за офіційними даними виходить, що 1 житель в місяць витрачає 735 гривень на тютюн і алкоголь. Але це не так. На території цього села є автозаправні станції, де всі продажі йдуть виключно через касовий апарат і де скуповуються водії транзитного транспорту. Це дуже похвально і позитивно для Оконської сільради, в бюджет якої акцизу з алкоголю та тютюну у 2019 році сплачено майже 700 тисяч гривень», додав депутат.

Також Андрій Линдюк каже, що надходження акцизу на 1 жителя Маневич в 7 разів менше ніж в Оконську.

Таблиця
Таблиця

Читайте також: Маневицькі лісники прозвітували перед Черевахівською сільською радою

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024