Українців запрошують на акцію з відновлення лісів: планують висадити 10 мільйонів дерев

02 Березня 2020, 11:00
Лісовідновлення 2577
Лісовідновлення

У Міністерстві енергетики та захисту довкілля спільно з Державним агентством лісових ресурсів започатковують нову Всеукраїнську акцію «Відновлюємо ліси разом».

Акція відбуватиметься за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, повідомили на сайті Держагентства лісових ресурсів.

У рамках Акції відбудеться два безпрецедентних заходи:

  • 21 березня, у Міжнародний день лісів, буде висаджено 5 мільйонів дерев.
  • Тижневий Марафон садіння лісу. Протягом тижня, з 21 до 29 березня, у рамках Акції буде висаджено щонайменше 10 мільйонів дерев.

Кожен охочий  зможе безпосередньо в лісі, прослухавши  короткий інструктаж від професійних лісівників, висадити одно-дворічні саджанці за допомогою спеціального обладнання.

Запрошують громадян України, учнівську та студентську молодь, представників інститутів громадського суспільства, органів влади, засобів масової інформації, державних установ та організацій, бізнесових структур долучатися до Акції «Відновлюємо ліси разом».

Міжнародний день лісів 21 березня проголосили у Генеральній Асамблеї ООН. У 2020 році Міжнародний день лісів відзначають під гаслом «Ліси та біорізноманіття. Надто цінно, щоб втратити».

Метою Акції є відновити українські ліси, підвищити імідж лісової галузі та професії лісівника, поінформувати суспільство щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширити знання про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, поліпшити екологічну ситуацію в країні, виховати у покоління що підростає шанобливе ставлення до природи.

Акцію проведуть одночасно у всіх областях України. У ЗМІ та на веб-сайтах державних лісогосподарських підприємств, обласних управлінь лісового і мисливського господарства зазначать всю необхідну інформацію стосовно місць, де проводитимуть акцію.

Читайте також: У Маневицькому районі розпочали лісокультурну кампанію

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024