У Маневичах оштрафували нетверезого водія на 20 тисяч гривень

09 Березня 2020, 13:04
У Маневичах оштрафували нетверезого водія на 20 тисяч гривень 5310
У Маневичах оштрафували нетверезого водія на 20 тисяч гривень

У Маневицькому районному суді визнали винним жителя, який на вимогу працівника поліції відмовився пройти медичний огляд для визначення стану алкогольного сп`яніння та намагався втекти.

В судовому засіданні вину свою не визнав та стверджує, що  автомобілем керував не він, а його товариш, який після зупинки автомобіля з місця пригоди втік. Чоловік знаходився в автомобілі як пасажир, а тому вважає, що його безпідставно затримали працівники поліції та склали на нього протокол про адміністративне правопорушення, повідомили у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Але також і не заперечує, що після зупинки автомобіля намагався втекти від працівників поліції. Підтвердив, що в цей день він вживав спиртні напої.

Винуватість у вчиненому підтвердили доказами, які дослідили в ході розгляду даної адміністративної справи. 

Свідки в судовому засіданні підтвердили, що на вулиці Комарова у Маневичах, вони побачили автомобіль «Opel Astra», який рухався їм назустріч зі сторони села. Водій автомобіля, побачивши службовий автомобіль поліції, різко повернув праворуч без увімкнення відповідного покажчика повороту. Вони вирішили наздогнати вказаний транспортний засіб та проїхали ще приблизно 100 метрів і побачили автомобіль який зупинився. З автомобіля вийшли водій та пасажир, які намагались втекти. Стверджують, що вказаним автомобілем керував саме звинувачений у суді, а його товариш знаходився на передньому сидінні для пасажира.

Водія наздогнали та затримали, оскільки у нього були наявні ознаки перебування у стані алкогольного сп'яніння. Від проведення огляду відмовився.

Чоловіка визнали винним у правопорушенні, яке передбачили частині 2 статті 130 КУпАП, та наклали на нього стягнення у виді 20 тисяч 400 гривень штрафу без позбавлення права керування.

Відповідно до частини 2 статті 308 КУпАП у разі несплати штрафу протягом 15 днів з дня сколи винесли постанову, з водія стягнуть подвійний розмір штрафу в сумі 40 тисяч 800 гривень.

Читайте також: П'яний маневичанин тицяв патрульним хабаря у Луцьку

Коментарі
12 Березня 2020, 02:20
Так йому і треба
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром