Дитина на карантині: що робити, якщо допомоги сімейного лікаря недостатньо

17 Березня 2020, 15:43
Дитина на карантині: що робити, якщо допомоги сімейного лікаря недостатньо 1418
Дитина на карантині: що робити, якщо допомоги сімейного лікаря недостатньо

Завідувачка педіатричного відділення Луцької дитячої поліклініки розповіла батькам, що робити, якщо дитина потребує лікаря під час карантину.

Про це говорили у прямому ефірі програми «Тема дня» на телеканалі «Суспільне.Волинь».

Валентина Федчук розповіла, що у Луцьку наразі не зафіксовано жодного випадку захворювання корона вірусом серед дітей. Проте, діти продовжують хворіти на інші хвороби. Багато пацієнтів мають планові консультації або ж звертаються до лікарів щодо певних патологій.

Тому Валентина Федчук звернулася до батьків щодо відвідин вузьких спеціалістів.

«Я би попросила батьків не приходити в дитячу поліклініку, навіть попри те, що зараз у нас менше дітей. Також наполегливо прошу батьків не приходити на профілактичні огляди з дітьми від 0 до 1 року. Проте, діти, хворі на ГРВІ, які потребують таких невідкладних консультацій можуть приходити. Необхідну допомогу їм нададуть безвідмовно», зазначила лікарка.

Щодо профілактичних щеплень, то, за словами завідувачки педіатричного відділення, вони не відмовляють у такій послузі. Проте, враховуючи ситуацію, лікарка радить почекати до завершення карантину.

У випадку гострого зубного болю також можна звертатися у стоматологічне відділення при дитячій поліклініці. Стоматологи працюють у штатному режимі.

Читайте також: Перший інфікований коронавірусом українець одужує

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024