Місцеві ради спрямували кошти до обласного бюджету на боротьбу з коронавірусом

05 Квітня 2020, 10:15
Місцеві ради спрямували кошти до обласного бюджету на боротьбу з коронавірусом 711
Місцеві ради спрямували кошти до обласного бюджету на боротьбу з коронавірусом

Бюджетна комісія рекомендувала голові Волинської ОДА підписати розпорядження Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік.

Про зміни говорили на засіданні бюджетної комісії. Про це повідомляють у Волинській облраді.

Рекомендовано збільшити доходи загального фонду обласного бюджету на загальну суму 1,4 мільйона гривень, у тому числі коштом інших субвенцій з Нововолинського міського бюджету (200 тисяч гривень), Горохівського (400 тисяч гривень), Турійського (200 тисяч гривень) та Луцького (500 тисяч гривень) районних бюджетів, бюджетів Іваничівської селищної (30 тисяч гривень) і Литовезької (10 тисяч гривень), Городищенської (100 тисяч гривень), Затурцівської (20 тисяч гривень) сільських об’єднаних територіальних громад для здійснення заходів з запобігання поширення та забезпечення лікування коронавірусної інфекції COVID-19.

Також Луцька міська рада спрямувала до обласного бюджету субвенцію в сумі 60 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом. Ці кошти вже враховані у рішенні про внесення змін до бюджету, яке прийнято на 30 позачерговій сесії.

На цьому ж пленарному засіданні депутати звернулися до голів районних рад, міських, селищних, сільських голів та голів об’єднаних територіальних громад Волинської області з пропозицією передбачити передачу міжбюджетних трансфертів з місцевих бюджетів обласному бюджету для забезпечення потреб обласних закладів охорони здоров’я, на які буде покладено основні функції з лікування інфікованих хворих.

Частина органів місцевого самоврядування дослухалися до заклику обласних депутатів. Між тим, окремі ради вже надіслали до головної представницької влади області відписки. Про це повідомила голова обласної ради Ірина Вахович. Вона повторно звертається до депутатів всіх рівнів не ігнорували прохання обласної ради, оскільки саме на обласні заклади буде припадати найбільше навантажень у випадку поширення коронавірусу на Волині.

Між тим, депутатка Людмила Кирда заявила про свою солідарність із колегами з Маневицької районної ради, які відмовилися надавати субвенцію обласному бюджету, а всі кошти вільних залишків спрямували у резервний фонд районного бюджету та на підтримку місцевої ЦРЛ. Людмила Кирда вважає, що у випадку захворювання на коронавірус, мешканці району звертатимуться за допомогою до Маневицької ЦРЛ.

Левова частка коштів, які надійшли з місцевих бюджетів до обласного бюджету на боротьбу з коронавірусом, спрямують на забезпечення доїзду медиків обласних комунальних медичних підприємств. Крім того, 500 тисяч гривень пропонується виділити для санаторію в Згоранах. Там може бути облаштоване приміщення для обсервації громадян України, які повертаються з-за кордону.

Попри підтримку цієї позиції депутати та голова обласної ради Ірина Вахович висловлювали застереження щодо необхідності прийняття такого рішення. Начальник управління охорони здоров'я Ігор Ващенюк пояснив, що створення приміщень для обсервації в областях передбачено постановою Кабміну. 

Читайте також: Маневицький блокпост забезпечили будиночком для тимчасового обігріву

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39