Дирекція шкіл самостійно визначатиме, коли будуть літні канікули

09 Квітня 2020, 09:45
Дирекція шкіл самостійно визначатиме, коли будуть літні канікули 2111
Дирекція шкіл самостійно визначатиме, коли будуть літні канікули

Попри те, що навчальний рік в Україні може тривати до 1 липня, це не означає, що усі школярі навчатимуться в червні.

Школи матимуть право самостійно визначити час початку літніх канікул. Про це в онлайн-інтерв'ю Українській правді сказала виконувачка обов'язків міністра освіти і науки Любомира Мандзій, пише Освіта.ua.

З її слів, після завершення карантину вчителі мають отримати час, щоб оцінити рівень опановування знаннями учнями під час дистанційного навчання.

«Наголошую на тому, що після скасування карантину, якщо це відбудеться, наприклад, у травні місяці, то дуже важливо, щоб вчителі мали можливість для діагностування  ситуації, як учні засвоїли матеріал під час карантину. Чи вдалося учням зрозуміти вивчені теми,» – сказала Мандзій.

Також вона повідомила, що після цього вчителі зможуть вибудувати свій навчальний план роботи з учнями.

«Це зовсім не означає, що аж 1 липня всі учні вийдуть з шкільного подвір'я. Йдеться про те, що зараз учні працюють з вчителями дистанційно, але для того, щоб зрозуміти, що всі школярі мали можливість опанувати матеріал, потрібен час. І цей час залежить від карантину, або він буде передбачений у червні або у вересні. Цей час визначає школа. І тільки школа у праві врегулювати цю ситуацію», зазначила в.о. міністра освіти і науки.

Вона також ствердно відповіла на запитання про те, що учні зможуть піти на канікули за рішенням школи, якщо вчителі впевняться у належному рівні їхніх знань.

Читайте також: Нові правила карантину: що можна і не можна робити

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром