Скільки грошей виділили у Маневицькій селищній раді для боротьби з COVID-19

09 Квітня 2020, 14:33
Скільки грошей виділили у Маневицькій селищній раді для боротьби з COVID-19 1242
Скільки грошей виділили у Маневицькій селищній раді для боротьби з COVID-19

У зв’язку з надзвичайною ситуацією із запобігання занесенню і поширенню на території України загалом, і Волині, зокрема, хвороби COVID-19, волинські місцеві ради об’єднали свої зусилля і фінансові можливості. 

Про це інформували у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

За інформацією органів місцевого самоврядування, яку узагальнив консультант з бюджетних питань Асоціації міст України Василь Гром, який працює на Волині в межах проєкту «ПУЛЬС», муніципалітети-члени АМУ в області протягом березня-квітня 2020 року вже виділили понад 82 мільйони гривень. Це без  залучення спонсорської та іншої благодійної допомоги. З цих коштів профінансували майже 38 мільйонів.

«Річ у тім, що однією з основних причин погіршення  ситуації із захворюванням може стати нестача вільних коштів, як у державному так і місцевих бюджетах. Тому для оперативного придбання засобів захисту персоналу лікарень, медобладнання, якого вкрай може не вистачити в пікові навантаження, дезінфікуючих засобів та проведення карантинних заходів керівники органів місцевого самоврядування в міру наявних можливостей їх місцевих бюджетів, ініціювали ухвалення місцевими радами відповідних рішень щодо виділення коштів на здійснення невідкладних заходів. Досить часто кошти виділяли «в складчину» до обласного і районних фондів із запобігання поширенню респіраторної хвороби COVID-19»,  інформує консультант Асоціації міст України Гром.

Понад 7,8 мільйона гривень виділили й із бюджетів інших міст обласного значення, із яких 2,5 мільйона профінансували.

Не залишилися осторонь об’єднані й нереформовані територіальні громади-члени АМУ, місцеві ради яких виділили 4,7 мільйона гривень. Значні суми коштів місцевих бюджетів передбачають спрямувати на боротьбу з COVID-19 Устилузька ОТГ – 1,5 мільйона гривень, Ратнівська та Маневицька селищні ради – 637 та 270 тисяч гривень відповідно, Вишнівська і Городищенська ОТГ – по 290 тисяч гривень, виділяють кошти й інші муніципалітети.

Наразі виконавчі органи місцевих рад продовжують забезпечувати необхідним фінансуванням реалізацію конкретних заходів з оплати виконаних робіт, придбання медобладнання та засобів захисту, надають пасажирський транспорт для підвозу медперсоналу до лікувальних установ області та інші заходи.

Читайте також: У Маневичах завершили дезінфекцію місць загального користування

Підписуйся на наші чати у месенджерах: Viber та Telegram.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024