На Волині не послабили карантин. ОФІЦІЙНО

22 Травня 2020, 19:25
Фото ілюстративне 1645
Фото ілюстративне

У зв’язку з епідемічною ситуацією в області послаблювати або ж припиняти протиепідемічні заходи на території області не будуть. 

Таке рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, що відбулася під керівництвом голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка 22 травня. Про це повідомили на сайті ОДА.

Як зазначила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, перейти до другого етапу виходу з карантину наша область не може через перевищений показник захворюваності на 100 тисяч населення.

«Рішення приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації і не перевищення в регіоні одночасно трьох показників, а саме інцидентності, завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я і середньої кількості ПЛР-тестувань. На сьогодні у Волинській області, на жаль, показники невтішні. Інцидентність в області становить 15,3 на 100 тисяч. Цей показник має бути менш як 12. Через те, що один із необхідних чинників перевищує норму, ми не маємо права приймати рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів», – розповіла посадовиця.

Нагадаємо, що 20 травня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Згідно з цим документом, країна переходить до так званого адаптивного другого етапу виходу з карантину. Відповідні рішення в областях повинні прийняти регіональні комісії з питань ТЕБ та НС.

Однак, наша область – серед тих регіонів, де послабити протиепідемічні заходи не можна, адже рішення приймають з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні одночасно трьох ознак:

  • Інцидентність – загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тисяч населення; має становити менше ніж 12 осіб на 100 тисяч населення.
  • Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19; потрібен показник менше ніж 50%
  • Середня кількість ПЛР-тестувань; потрібно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів.

На Волині на 22 травня – такі показники:

  • Інцидентність – 15.3 особи на 100 тисяч населення
  • Завантаженість ліжок – 19.3%;
  • Середня кількість ПЛР-тестувань – 14,5.

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко повідомив, що від 22 травня в області двічі на день відстежуватимуть епідситуацію.

«Облдержадміністрація моніторить протиепідемічну ситуацію щоденно. В разі її покращення, рішення про послаблення протиепідемічних заходів ми приймемо негайно. Сьогодні, на жаль, ми послабити карантин не можемо», – резюмував Юрій Погуляйко.

Читайте також: На Маневиччині один новий випадок інфікування коронавірусом станом на 10:00

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024