За яких умов зможе запрацювати «Волиньторф»

05 Червня 2020, 12:00
2214

Маневицьке державне підприємство «Волиньторф» зможе продовжити працювати або у співпраці з «Волиньприродресурс» або шляхом видобутку торфу на приватних ділянках.

Про це йшлося в ефірі програми «Відкрита влада» на телеканалі «Аверс».

За словами директора підприємства Івана Киричика, наразі вони намагаються розв'язувати це питання з Волинською облдержадміністрацією. Підприємство не може розпочати видобуток торфу через відсутність певних дозволів.

«Наразі є два варіанти – співпраця з КП «Волиньприродресурс», основний варіант можливості продовження роботи, або видобуток торфу на площах, які орендує підприємство в приватних осіб. Щодо «Волиньприродресурсу» ми чекаємо рішення ОДА», – зазначає директор ДП «Волиньторф».

Проте, виконавча влада, за словами голови комісії з питань екології Василя Столяра, гальмує процес, вимагаючи різні дозволи на використання землі. Тому питання, чи запрацює «Волиньторф» поки залишається відкритим.

Нагадаємо, що Маневицьке підприємство ще у 2018 році мало проблеми з відведенням 24 гектарів землі під видобуток торфу, що призвело до загрози масового скорочення працівників. Згодом, на завод наклали штрафи за зняття верхнього родючого шару землі. У 2019 році підприємство хотіли приватизувати, адже майже 9 років воно не отримувало державних субвенцій. Наразі «Волиньторф» не працює.

Читайте також: На Волині – конфлікт через розподіл землі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024