У Маневичах оштрафували нетверезого водія на 10 тисяч гривень

22 Червня 2020, 12:39
У Маневичах оштрафували нетверезого водія на 10 тисяч гривень 3775
У Маневичах оштрафували нетверезого водія на 10 тисяч гривень

У Маневицькому районному суді визнали винним водія, який був нетверезим за кермом по вулиці Незалежності в Маневичах.

Чоловік керував автомобілем «Renault Master», перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, чим порушив пункт 2.9-а Правил дорожнього руху України, повідомили у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

На неодноразові виклики в судові засідання по даній справі порушник не з`явився. У суді вирішили, що клопотання про перенесення судового засідання, у зв`язку з неможливістю прибути до суду за станом здоров'я, до задоволення не підлягає, оскільки в його обґрунтування не подали до суду будь-яких належних доказів, які свідчать про неможливість особисто брати участь у вказаному судовому засіданні та забезпечити участь в розгляді справи захисника.

На думку суду, вказане клопотання чоловіка, якого притягують до адміністративної відповідальності, як і інші попередньо подані ним клопотання про перенесення розгляду справи, а також неодноразова неявка в судові засідання по даній справі, враховуючи визначені законом терміни притягнення до адміністративної відповідальності, спрямовані лише на уникнення ним адміністративної відповідальності за вчинене правопорушення.

Отже, водія визнали винним у правопорушенні, яке передбачили в частині 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та наклали на нього стягнення у виді штрафу розміром 10200 гривень та позбавили права керування всіма видами транспортних засобів на строк один рік.

Нагадаємо, що іншого жителя району, який на вимогу працівника поліції відмовився пройти медичний огляд для визначення стану алкогольного сп`яніння та намагався втекти, оштрафували на 20 тисяч гривень.

Читайте також: У Колках оштрафували нетверезого водія на 10 тисяч гривень

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024