Які штрафи чекають волинян за неправильне збирання чорниці

27 Червня 2020, 14:52
3323

Волинянам нагадують, що збір ягід механічними чи ручними пристроями – заборонений.

Про це повідомляє пресслужба ДП «Колківського ЛГ».

Щорічно лісівники проводять роз’яснювальну роботу, попереджають про небезпеки та стежать, щоб ягідники не смітили, не палили вогнища під час спеки, а головне – попереджають про заборону збирання ягід механічними чи ручними пристроями.

«Гребінка – одна з найпоширеніших пристроїв, який використовують збирачі ягід. Шкода для ягідника від цього завдається значна. Підривається коренева система, яка відновлюється лише через п’ять років. Якщо підривати гребінками щороку, то згодом ягідник просто пропадає. Не зупиняють людей навіть штрафи. Хоча для недобросовісних збирачів, які порушили закон вперше, ми проводимо профілактичну бесіду та вилучаємо знаряддя заготівлі», – роз’яснює інженер з охорони і захисту лісу ДП «Колківське ЛГ» Сергій Оксенюк.

«Штраф за використання гребінки чи біраха невеликий, всього 51 грн, але не варто нехтувати законом, адже лісові охоронці мають право за кожен зібраний гребінкою кілограм чорниць додатково нарахувати 177 грн заподіяної лісовим угіддям шкоди. Тож людині, яка назбирала 10-20 кілограмів, відповідно це обійдеться дорого, а таке збирання лісових дарів стане збитковим», – розповідає головний лісничий підприємства Руслан Люшук.

Дорогі громадяни, вкотре закликаємо вас дотримуватися законів під час збирання дарів лісу. Бажаємо, щоб лісові ягоди смакували вам не один рік і приносили користь здоров’ю та сімейному бюджету.

Коментарі
29 Червня 2020, 01:35
Не розумію, чому у Європі дозволяється збирати лісові ягоди будь якими гребінками та продавати їх у магазинах, а в Україні люди гребінками знищують ягідник? Це маразм в нашій державі. Ви гляньте на ягідник у вирізаній ділянці, особливо у посушливе літо, ось там результати-неперевершені.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39