Назвали три плюси помірного вживання кави

05 Серпня 2020, 10:40
Кава 1167 Джерело: medikforum
Кава

Кава підсилює концентрацію, дозволяє розвіяти сонливість і отримати заряд енергії. Такий ефект може тривати близько чотирьох годин.

Приблизно половина дорослих вживають каву щодня. Це не дивно, адже у напою є певні переваги для здоров'я – пише Medikforum.

Кава підсилює концентрацію та пильність, дозволяє розвіяти сонливість і отримати заряд енергії. Все це завдяки високому вмісту кофеїну. Такий ефект може тривати близько чотирьох годин.

При нападах мігрені кровоносні судини в голові розширюються та посилюється кровообіг. Кофеїн може стимулювати вазоконстрикцію – звуження судин, що обмежить кровообіг і допоможе зменшити біль. Саме тому кофеїн використовується в багатьох препаратах від головного болю. Він не лише обмежує кровообіг, але і допомагає активним речовинам швидше дістатися до мети.

Дослідження, опубліковане у 2006 році в журналі Diabetes Care, виявило, що молоді та середнього віку жінки мали нижчий ризик розвитку діабету другого типу, якщо вживали каву, незалежно від того, чи був присутній в ній кофеїн чи ні.

Читайте також: Учені назвали найпростіший спосіб продовжити життя

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024