Маневицькі рятувальники проводять рейди по спалюванню стерні на території району

31 Липня 2020, 14:20
Маневицькі рятувальники проводять рейди по спалюванню стерні на території району 1408
Маневицькі рятувальники проводять рейди по спалюванню стерні на території району

Працівники Маневицького РВ УДСНС України у Волинській області спільно з головним спеціалістом, державним інспектором ОНПС державної екологічної інспекції у Волинській області Володимиром Ольховіком проводять щоденні рейди щодо виявлення фактів випалювання сухої рослинності, стерні та післяжнивних залишків.

На гарячому спіймали жителя села Копилля, який спалював стерню на полі. На чоловіка склали протокол за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тепер за вчинений підпал він заплатить від 3060 гривень.

Читайте також: Жителям Маневиччини нагадали про штрафи, які збільшили за випалювання стерні

Під час рейдів додатково здійснюють огляди зернозбиральної техніки та іншої техніки щодо оснащення первинними засобами пожежогасіння (комбайни й трактори – двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами; автомобілі – вогнегасником та штиковою лопатою), а також звертають увагу на обкошення хлібних масивів в місцях прилягання їх до лісів, торфовищ, автомобільних шляхів та залізниць (з прибиранням скошеного) і обгорання смуги завширшки не менше 4 метрів, а також наявність безпосередньо на хлібних масивах, з яких збирається врожай, тракторів з плугами на випадок пожежі, пожежної та пристосованої для гасіння пожеж техніки.

Також під час рейдів жителям Маневицького району, які залучені до збирання врожаю, проводять протипожежні інструктажі та роздають друковану продукцію з правилами пожежної безпеки під час жнивної кампанії.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024