Рецепт цвітної капусти у томатному соусі від пенсіонера. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Пенсіонер з Маневицького району Генадій Герасимович у свої 79 років сам готує цвітну капусту у томатному соусі, рецептом якої поділився з Район.Маневичі.
При варінні зверніть увагу на те, що суцвіття повинні залишатися щільними й не розвареними. В іншому випадку капуста перетвориться в кашку, пише господар.
Читайте також: Рецепт «Королівського салату» від пенсіонера. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Отже, для приготування нам потрібні наступні інгредієнти:
- 2 кілограми цвітної капусти
- 1,5 кілограми помідорів
- 150 мілілітрів олії
- 100 грамів цукру
- 60 грамів солі
- 80 грамів часнику
- 200 грамів солодкого перцю
- 200 грамів зеленої петрушки
- 120 грамів оцту (9%).
Розберіть капусту на суцвіття. Закип'ятіть воду та трішки посоліть і прокип'ятіть у ній капусту 4 хвилини та потім все це відкиньте на друшляк. Помідори та перець змеліть на м'ясорубці або блендері, сюди ж можна додати часник. Петрушку мілко подрібніть. Цю масу вилийте в каструлю і доведіть до кипіння.
Потім влийте оцет та олію й вкиньте капусту. Прокип'ятіть ще хвилин 15 або 20 та розкладіть у банки та законсервуйте. Переверніть банки до низу кришкою та дайте охолонути.