Рецепт грибної печені від програміста. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Програміст з Маневиччини Ростислав Гук дуже часто подорожує по Україні та під час своїх відряджень сам готує різноманітні страви, тому для Район.Маневичі він поділився рецептом приготування грибної печені.
Кулінарією Ростислав цікавився з дитинства, адже в сім'ї готують мама і старша сестра. З часом почав більше приділяти уваги подробицям приготування тих чи інших страв, «експериментував» для друзів, від чого останні чим далі тим більше були у захваті.
«Я розумію, програміст і кулінар то кардинально різні професії й між собою не стикаються. Але в мене сталось саме так. Сидячи інколи цілими днями за монітором комп'ютера, працюючи з великими обсягами програмного коду, витрачаєш дуже багато життєвої енергії, яку під кінець робочого дня потрібно обов'язково відновлювати», каже чоловік.
Читайте також: Рецепт свинячих рулетиків від програміста. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Отже, для приготування вам потрібні наступні інгредієнти:
- 1 кілограм м'яса (яке вам подобається)
- 2 великих цибулини
- 1 велика морквина
- 1,5 кілограми картоплі
- 25 або 50 грамів грибів якщо сухі, а якщо свіжі то 100 або 200 грамів
- 2 столові ложки борошна
- 200 мілілітрів вершків (10%)
- 2 або 3 зубчики часнику
- Сіль за смаком.
Гриби залийте 1 літром води та відваріть протягом 15 або 20 хвилин. Дрібно поріжте гриби, а бульйон залиште в каструлі. М'ясо поріжте шматочками й підсмажте до рум'яності у невеликій кількості олії. Потім додайте туди цибулю нарізану соломкою та обсмажте її до пом'якшення. Додайте моркву нарізану кубиками й обсмажуйте її 3 хвилини. Додайте картоплю нарізану невеликими шматочками та обсмажуйте її від 5 до 10 хвилин. Це все посипте борошном та додайте гриби і перемішайте.
Далі додайте грибний бульйон з каструлі й тушкуйте на маленькому вогні до готовності картоплі. В кінці додайте вершки, посоліть, поперчіть і протушкуйте ще раз від 5 до 10 хвилин. Коли страва буде готова посипте зеленим окропом.