Жителів Маневиччини закликають бути обережними під час відпочинку на воді

03 Серпня 2020, 17:05
Жителів Маневиччини закликають бути обережними під час відпочинку на воді 1150
Жителів Маневиччини закликають бути обережними під час відпочинку на воді

Станом на 3 серпня 2020 року кількість загиблих та травмованих осіб внаслідок необережного поводження на воді з початку року – Волинська область загинуло 33 із них 4 дітей, у Маневицькому районі загинуло 4 із них 0 дітей.

У Районному відділі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звертаються до громадян району з проханням дотримуватися елементарних правил поведінки під час відпочинку на водних об’єктах.

Уникайте купання в затоплених кар’єрах, штучних каналах, озерах, які використовуються з промисловою метою, пожежних водоймах тощо. Купаючись, не запливайте за огороджувальні буї, не підпливайте до човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, непристосованих для цього споруд, в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми.

Читайте також: Маневицькі рятувальники проводять рейди по спалюванню стерні на території району

Небезпечно організовувати ігри на воді, пов’язані з пірнанням, захватом чи штовханням тих, хто купається поруч. Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій, є купання в нетверезому стані. Відповідально поставтеся до власного життя та здоров’я. Розраховуйте свої сили та можливості. Не намагайтеся довести друзям чи знайомим свою майстерність. Необдуманий вчинок може коштувати вам життя.

У жодному разі не залишайте дітей без нагляду. Постійно тримайте їх поруч з собою, спостерігайте за їхньою поведінкою, пояснюйте їм правила безпеки! Пам’ятайте, що навчити дитину жити безпечно можна лише на власному прикладі. Ви – взірець поведінки для вашої дитини.

Більшість трагічних випадків трапляється через елементарне недотримання правил безпечної поведінки. У зв’язку з цим рятувальники звертаються до кожного громадянина з проханням відповідально ставитися до власного життя та здоров’я! Ознайомтеся з правилами надання першої медичної допомоги. Пам’ятайте, що вода приховує у собі небезпеку.

Дотримуйтесь протиепідемічних вимог на пляжах загального користування в частині організації дотримання соціальної дистанції, дотримання маскового режиму тощо.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024