Пояснили, хто може не проходити 14-денну самоізоляцію при в'їзді в Україну

04 Серпня 2020, 12:40
Самоізоляція 1486
Самоізоляція

Запроваджено обов’язкову 14-денну самоізоляцію для осіб, які з 1 серпня 2020 року в’їжджатимуть в Україну з території Польщі.

Про це інформують на сайті Посольства України в Польщі.

У роз'ясненні сказано, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які здійснюють перетин кордону на в’їзд в Україну з території держави зі значним поширенням COVID-19 підлягають обов’язковій 14-денній обсервації/самоізоляції.

Положення не стосується:

  •  дітей до 12 років;
  • громадян держав зі значним поширенням COVID-19, які не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів;
  • громадян держав зі значним поширенням COVID-19, які прямують територією України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;
  • працівників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;
  • водіїв та членів екіпажів вантажних транспортних засобів та автобусів, якими здійснюються регулярні перевезення, членами екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членами поїзних і локомотивних бригад, інструкторами збройних сил держав-членів НАТО.

У зв’язку зі зміною епідеміологічного статусу Республіки Польща у переліку країн зі значним поширенням COVID-19, та віднесенням з 31 липня 2020 року Польщі до країн «червоної зони» громадяни України, громадяни Польщі, інші іноземці та особи без громадянства, які з 1 серпня 2020 року в’їжджають в Україну з території Польщі зобов’язані відбути 14-денну самоізоляцію, встановивши та активувавши мобільний додаток «Дій вдома», а у разі неможливості його застосування – відбути обсервацію у спеціалізованому місці.

Важливо: «Дій вдома» можливо встановити лише на українські номери телефону (+380).  Якщо особа бажає проходити самоізоляцію вдома, вона зобов‘язується увімкнути вказаний на кордоні український номер телефону, авторизуватись з ним у застосунку «Дій вдома» та підтвердити надану адресу місця самоізоляції за допомогою геолокації не пізніше 24 годин після перетину кордону.

Водночас, самоізоляція/обсервація особи, яка прибула з держави або є громадянином держави зі значним поширенням COVID-19, припиняється у разі одержання нею негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, який проведено після перетину державного кордону або не пізніше ніж за 48 годин до в'їзду в Україну.

Іноземні громадяни та особи без громадянства можуть в’їжджати на територію України лише за умови наявності поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, перебуванням на обсервації, та діє протягом періоду перебування іноземця в Україні.

Положення не стосується осіб, які:

  • постійно проживають на території України,
  • визнані біженцями, або особами, які потребують додаткового захисту,
  • є працівниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей,
  • є військовослужбовцями (підрозділів) збройних сил держав — членів НАТО та держав — учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру”, які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил.

Читайте також: Україна внесла Польщу до списку із «червоної» зони: що це означає

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024