На території природного парку «Прип’ять-Стохід» викрили браконьєрів

06 Серпня 2020, 14:10
1153

Волинський рибоохоронний патруль продовжує здійснювати рибоохоронні рейди на водоймах області.

4 та 5 серпня заходи провели на території Любешівського та Маневицького районів Волинської області. Про це повідомили у пресслужбі патруля.

4 серпня під час спільного рейду з працівниками відділу прикордонної служби «Дольськ» викрили грубі порушення Правил рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов риби з дерев’яного човна забороненими знаряддями – двома «ятерами» та 10 сітками. Порушників викрили на озері Рогізне, поблизу села Ветли Любешівського району на території національного парку «Прип'ять-Стохід».

Пізніше на тій самій водоймі зафіксували аналогічне порушення. Чоловік ловив рибу за допомогою семи мисинових сіток. У сітках браконьєра знаходилася риба: щука, окунь та краснопірка. Чоловік завдав шкоду на суму 884 гривні.

На усіх викритих осіб склали протоколи за частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу. Матеріали справ направили до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

5 серпня під час рибоохоронної роботи на озері Охнище, поблизу села Замостя Маневицького району, викрили аналогічне порушення. Близько 8 ранку громадянин здійснював вилов риби лісковою сіткою. Порушник встиг зловити 20 карасів сріблястих. Своїми діями він завдав збитків рибному господарству у розмірі 340 гривень.

На браконьєра склали адміністративний протокол. Матеріали справи готують для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучили.

«Волинський рибпатруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Довідково: розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 602 гривні, краснопірки – 141 гривня та окуня – 141 гривня.


Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024