Колківську громаду зобов’язали через суд утворити службу у справах дітей

13 Серпня 2020, 17:39
Колківську громаду зобов’язали через суд утворити службу у справах дітей 1979
Колківську громаду зобов’язали через суд утворити службу у справах дітей

У Волинському окружному адміністративному суді, задоволили позов Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави до Колківської селищної ради.

Визнали протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язали утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей. Прокурори з'ясували, що на території об’єднаної громади, до якої у 2017 році увійшло 15 населених пунктів, проживає 2885 дітей, у тому числі також діти-сироти, діти, які опинились у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування, повідомили на сторінці Прокуратури Волинської області у Facebook.

Читайте також: У Колках організували конкурс на кращий логотип та слоган для своєї громади

Однак, у Колківській селищній раді за три роки не створили службу у справах дітей, чим порушили вимоги чинного законодавства та не виконували повноваження із забезпечення, дотримання і захисту прав дітей.

Прокурори домоглися визнання бездіяльності Колківської громади протиправною та зобов’язали орган місцевого самоврядування утворити у складі виконавчих органів ради – службу у справах дітей.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024