Кабмін знову змінив COVID-правила перетину кордону України

15 Серпня 2020, 11:00
Кабмін знову змінив COVID-правила перетину кордону України 1194
Кабмін знову змінив COVID-правила перетину кордону України

Уряд знову змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону, залишивши, зокрема, один критерій для визначення іноземної країни як «держави зі значним поширенням COVID-19».

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться в постанові уряду від 12 серпня.

Так, згідно з постановою, державою зі значним поширенням коронавірусу тепер є така держава, в якій кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні.

Досі існували два критерії визначення держави як такої, де є значне поширення коронавірусу.

Зокрема, Україна включала до «червоного списку» держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні, або ж якщо приріст числа інфікованих у них за останні 14 днів перевищує аналогічний за минулі 14 днів на 30%.

Усі прибулі до України з «червоної зони» зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в'їзді повинні мати поліс медичного страхування.

Читайте також: Уникнути карантину в Польщі можна прилетівши літаком

У Кабміні нагадали, що перелік держав із значним поширенням COVID-19 формується міністерством охорони здоров’я та переглядається кожні сім днів.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я опублікувало оновлений список держав «червоної» і «зеленої» зон, який визначає необхідність самоізоляції чи здачі тесту після повернення з-за кордону, у понеділок, 10 серпня.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024