Судили водія, який у Кримному хотів дати хабар поліцейським

02 Вересня 2020, 14:00
Хабар / Фото ілюстративне 1267
Хабар / Фото ілюстративне

У Старій Вижівці чоловіка судили за порушення правил дорожнього руху та хабар поліції.

Про це йдеться у вироку суду від 12 серпня 2020 року.

20 червня 2020 року близько 11:00 на вулиці Центральній в селі Кримне уродженця села Рудники Маневицького району зупинили працівники поліції за керування мотоциклом марки «Spark», не зареєстрованим в установленому законом порядку, без мотошолома, не маючи посвідчення на керування таким транспортним засобом відповідної категорії.

Надалі чоловік того ж дня, перебуваючи в службовому автомобілі марки «RENAULT DOOKER», під час оформлення адміністративних матеріалів про порушення ним вказаних вище правил дорожнього руху, пропонував старшому лейтенанту поліції 500 гривень хабаря.

Читайте також: У Старій Вижівці 54-річна водійка пропонувала хабар поліцейським

Попри неодноразові попередження інспектора поліції про кримінальну відповідальність, порушник продовжував вчиняти дії, направлені на пропозицію надати неправомірну вигоду, а саме поклав на передню панель автомобіля грошові кошти.

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачений за участю захисника 26 червня 2020 року уклали угоду про визнання обвинуваченим винуватості.

За умовами угоди чоловік під час досудового розслідування повністю визнав свою винуватість в зазначеному кримінальному правопорушенні та зобов`язується беззастережно визнати обвинувачення в обсязі підозри у судовому провадженні.

Крім того, сторони узгодили, що при затвердженні угоди обвинуваченому призначать покарання у виді 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень.

Угода підписана сторонами та разом з обвинувальним актом, надійшла до суду.

Суддя дійшла висновку про можливість затвердження вказаної угоди із призначенням обвинуваченому узгодженої в угоді міри покарання.

Також 500 гривень неправомірної вигоди конфіскували в дохід державі.

Читайте також:  

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39