Польща збирається по-новому боротися з коронавірусом

06 Вересня 2020, 13:30
Коронавірус 1072
Коронавірус

У Польщі готуються до осінньої боротьби з коронавірусом.

Про це під час пресконференції заявив міністр охорони здоров’я Польщі, інформує inPoland.

«Попереду важкий період. Восени буде багато захворювань, інфекцій грипу та коронавірусу, які перекриватимуться, – заявив міністр охорони здоров’я Адам Недзельський, представляючи нову стратегію боротьби з епідемією.

Зміни чекають на лікарні та санепіднагляд. Основою боротьби з COVID-19 є дотримання принципів DDM: дезінфекція, дистанція та маски, а також щеплення проти грипу.

«Нова стратегія – це своєрідна зміна у філософії та підході до боротьби з коронавірусом. Ми знаходились на стадії захисту від пандемії, де ми застосовували дуже суворі заходи, зараз ми змінюємо характер нашої реакції, наш підхід», – пояснив міністр.

Як він наголосив, «ми починаємо гнучко керувати ризиком».

«Це величезна якісна зміна. Поки що ми захистилися від коронавірусу, часто знижуючи ризик зараження до найнижчих рівнів. На нас чекає новий підхід, коли нам доведеться приймати рішення, які зважують ризики, витрати та вигоди – в економіці, суспільстві. Хорошим прикладом такого підходу є рішення, аби діти знову могли піти до школи, – сказав Недзельський.

Він пояснив, що у регіональних лікарнях будуть облаштовані спеціальні ізоляційні палати, де лікарі тестуватимуть хворих, обстежуватимуть їх, а далі будуть скеровувати їх або на спеціальне, або на домашнє лікування.

У планах міністерства також розширення мобільної тестової мережі.

«Наразі у всій країні є понад 260 пунктів, але 91 відсоток з них відкриті лише 2 години. Ми хочемо розширити щільність цієї мережі, але підготували нові рішення, щоб пункти працювали протягом двох, чотирьох і навіть більше годин залежно від попиту», – додав урядовець.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024