У Маневичах на роботу шукають нотаріусів

11 Вересня 2020, 11:00
У Маневичах на роботу шукають нотаріусів 929
У Маневичах на роботу шукають нотаріусів

На Волині наявні вакантні місця на посади державних нотаріусів.

Про це інформує пресслужба Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Йдеться про:

  • Любомльську державну нотаріальну контору
  • Першу Луцьку державну нотаріальну контору
  • Маневицьку державну нотаріальну контору
  • Горохівську державну нотаріальну контору
  • Камінь-Каширську державну нотаріальну контору
  • Ратнівську державну нотаріальну контору.

А також залишається вакантною посада завідувача Волинського обласного державного нотаріального архіву.

Зауважимо, що нотаріусом може бути громадянин України, якому присуджено ступінь вищої юридичної освіти не нижче магістра, який володіє державною мовою відповідно до рівня, визначеного Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», має стаж роботи у сфері права не менш як шість років, з них помічником нотаріуса або консультантом державної нотаріальної контори – не менш як три роки, склав кваліфікаційний іспит і отримав свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Не може бути нотаріусом особа, яка має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята у встановленому законом порядку (крім реабілітованої особи), особа, дієздатність якої обмежена, або особа, визнана недієздатною. Крім того, нотаріус не може займатися підприємницькою, адвокатською діяльністю, бути засновником адвокатських об’єднань, перебувати на державній службі або службі в органах місцевого самоврядування, у штаті інших юридичних осіб, а також виконувати іншу оплачувану роботу, крім викладацької, наукової й творчої діяльності, а також діяльності у професійному самоврядуванні нотаріусів.

Важливо знати, що особа, яка має намір складати кваліфікаційний іспит, не пізніше ніж за двадцять днів до дня проведення кваліфікаційного іспиту особисто подає до відповідного іспит, не пізніше ніж за двадцять днів до дня проведення кваліфікаційного іспиту особисто подає до відповідного територіального органу Міністерства юстиції заяву про внесення до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України подання про допуск цієї особи до кваліфікаційного іспиту.

До заяви додаються такі документи:

  • оригінал та копія диплома про повну вищу юридичну освіту;
  • оригінал та копія довідки про відсутність судимості;
  • трудова книжка та копія трудової книжки, якщо особа на час подачі документів не працює;
  • копія трудової книжки, завірена за місцем роботи, якщо особа на час подачі документів працює;
  • паспорт громадянина України та копії першої, другої сторінок паспорта громадянина України та сторінки, на якій проставлено штамп про реєстрацію місця проживання фізичної особи.

Особа, яка пройшла стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, додає до заяви документи, передбачені цим пунктом, а також висновок та копію висновку про проходження стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса.

До складання кваліфікаційного іспиту допускаються особи, які:

  • мають повну вищу юридичну освіту;
  • мають стаж роботи у сфері права не менш як шість років, з них помічником нотаріуса або консультантом державної нотаріальної контори – не менш як три роки, або у передбаченому Законом України «Про нотаріат» випадку успішно пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса;
  • мають намір скласти кваліфікаційний іспит для підтвердження кваліфікації;
  • не мають судимості.

Кваліфікаційний іспит є публічним та здійснюється у вигляді електронного анонімного тестування. Зразок екзаменаційних завдань розміщується на офіційній інтернет-сторінці Міністерства юстиції України. Електронне анонімне тестування складається з теоретичної та практичної частин. Особи, які не склали кваліфікаційний іспит, допускаються до наступного його складання не раніше ніж через рік за поданням відповідного територіального органу Міністерства юстиції.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024