Пенсія: як отримувати виплати в 17 тисяч гривень

12 Жовтня 2020, 12:09
1068

Максимальний розмір пенсії для українців становить близько 17 тисяч гривень. Щоб її отримати, зарплата повинна бути майже в 4,8 раза більша за середню.

Максимальну пенсію може отримати українець з 35 роками стажу і білою зарплатою в розмірі близько 53 тис. грн, порахував Обозреватель.

Українці можуть вплинути лише на два показники під час підрахунку пенсій — стаж і розмір зарплати. Вимоги до стажу підвищують щороку. Ті, кому залишилося до пенсії більш ніж 8 років, щоб вийти на заслужений відпочинок у 60 років, повинні будуть мати 35 років стажу.

«Щоб не опинитись у пенсійному віці без пенсії, важливо працювати офіційно. Крім того, чим вищою є біла зарплата, тим краще. Якщо ви офіційно працевлаштовані, але на мінімалку, то на гідну пенсію можна не розраховувати», – йдеться в матеріалі.

Роботодавець зобов'язаний оформити працівника за трудовим договором і легально виплачувати заробітну плату. Обов'язково потрібно звертатися до керівництва з проханням узаконити ваші відносини відповідно до Трудового кодексу.

Юрист Олександр Плахотник каже: ті, хто працює неофіційно, не просто позбавляються можливості отримати пенсію. Вони також не можуть претендувати на лікарняні, декрет, оплачувану відпустку і навіть субсидію.

Читайте також: Президент підписав закон про обмеження штрафів по кредитах

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39