Олександр Гаврилюк взяв участь у дебатах кандидатів на посаду голови ОТГ

20 Жовтня 2020, 18:00
Олександр Гаврилюк взяв участь у дебатах кандидатів на посаду голови ОТГ 3012
Олександр Гаврилюк взяв участь у дебатах кандидатів на посаду голови ОТГ

У неділю, 18 жовтня в районному Центрі творчості дітей та юнацтва відбулися дебати між усіма вісьмома кандидатами на посаду голови Маневицької селищної ради.

Модератором зустрічі виступив віце-президент федерації дебатів України Антон Євтушок.

У короткому інформаційному блоці чинний мер та кандидат на голову Маневицької селищної ради від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Олександр Гаврилюк зазначив, що від новообраного очільника Маневицької об’єднаної територіальної громади люди очікують реальних кроків. Однак, будь-яка діяльність розпочинається з організаційних моментів, а тому перш за все буде проведена робота зі створення управлінського апарату.

«Надзвичайно важливим питанням буде робота в старостинських округах. Там, де були сільські ради, будуть створені старостинські округи із старостами та працівниками, які виконуватимуть функції працівників ЦНАПу. Люди в селах нічого не втратять і отримуватимуть усі послуги за місцем проживання», – зазначив Олександр Гаврилюк, вказуючи і на необхідність проведення повної інвентаризації усього майна, яке належить громаді, зокрема будівель, мереж, вуличного освітлення.

Після цього необхідно буде розробити стратегію розвитку громади.

«Спільно із депутатами будемо визначати, які завдання є першочерговими. А проблеми практично всі однакові – погані дороги, відсутність вуличного освітлення, електрифікація нових житлових масивів і так далі. Потрібно робити, аби в кожному куточку люди відчували увагу та підтримку влади», – зазначив кандидат на посаду голови.

Читайте також: «Проблеми навіть найменшого села не мають лишатися без уваги влади», – Олександр Гаврилюк

Усі вісім кандидатів мали можливість задавати один одному питання й давати на них відповіді. Одного з претендентів на посаду цікавило, як Олександр Гаврилюк планує проводити інвентаризацію? Він відповів, що  ця робота проводитиметься по напрямках, зокрема по дорогах, земельних ділянках, водопровідних мережах, вуличному освітленні, забезпеченні житлових масивів, доступності мобільного зв’язку та Інтернет-мереж й звичайно, по об’єктах.

Також у чинного Маневицького селищного голови Олександра Гаврилюка цікавились про пророблену роботу щодо надання земельних ділянок під забудову.

На це Олександр Оксентійович повідомив, що цим питанням займалися депутати ще попереднього скликання, а з 2016 року продовжує займатися нинішній склад депутатів.

На даний час вдалося через державний департамент лісового господарства добитися від Маневицького держлісгоспу нотаріальну згоду для Маневицької селищної ради на відведення лісового масиву площею 69,9 га в південній частині Маневич. Але самої процедури передачі землі на сьогодні немає. На звернення до Кабміну отримували лише відписки, щоправда, в останньому листі йшлося про можливу передачу земель в місцеве управління Держгеокадастру. Попередня робота із Волинською ОДА не дала результатів, однак є певні зрушення з цього питання після зустрічі із губернатором Юрієм Погуляйком.  

Також повідомили, що на одній з вулиць охочі мали змогу отримати 132 земельні ділянки, ще на п’ять ділянок люди пишуть заяви. Також у Маневичах вишукали 5 ділянок для учасників АТО.

Генеральним планом передбачені місця під житлову забудову в районі дачного масиву поблизу с. Череваха (близько 100 ділянок), а жителі райцентру, які мають дачні ділянки, мають можливість переводити свої дачі в житловий фонд.

Олександр Гаврилюк поцікавився, чому депутати Маневицької районної ради не передали в комунальну власність селища майно КП «Маневицький районний центр медико-санітарної допомоги»?

Про Маневицьку ЦРЛ, як опорну лікарню, Олександр Гаврилюк говорив, як про одне з болючих питань, хоча зі сторони очільників громад були зроблені правильні кроки щодо виділення коштів на придбання необхідного медичного обладнання.

«Це питання сьогодні на контролі і в селищній раді, і в директора медзакладу, зокрема передбачені зустрічі у Міністерстві охорони здоров’я. Але сьогодні ще мають повноваження і РДА, і районна рада, тому багато що залежить від їхньої злагодженої роботи», – зазначив Олександр Гаврилюк.

Від модератора зустрічі пролунало запитання щодо дій кандидатів в разі, коли інтереси громади й політичної партії, яку вони представляють, не співпадатимуть, на що Олександр Гаврилюк відповів, що  в партії «ЗА МАЙБУТНЄ», яка висунула його кандидатом, йому імпонує те, що усі нардепи-мажоритарники від Волині об’єдналися і що він поділяє цінності цієї команди, якими є чесність та дотримання свого слова.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024