Білорусь закриває кордон з Україною

29 Жовтня 2020, 19:21
Білорусь закриває кордон з Україною 986
Білорусь закриває кордон з Україною

Білорусь припиняє пропуск громадян на кордоні з Україною.

У четвер білоруська сторона направила українським прикордонникам листа, в якому повідомила, що з 29 жовтня припиняє пропуск через свою територію. Про це повідомили у прикордонній службі – пишуть на сайті BBC News Україна.

Таке рішення аргументують «додатковими заходами з недопущення поширення коронавірусної інфекції».

Пропускати будуть лише дипломатів та водіїв міжнародних вантажних автомобілів.

Раніше у четвер посол України в Білорусі Ігор Кизим заявив, що білоруські прикордонники «вживають заходів» для недопуску на територію країни громадян України, Польщі та Литви.

«Враховуючи, що протестні акції тут у Білорусі продовжуються вже 80 день поспіль, прикордонники та інші спецслужби вживають заходів, щоб не допускати на територію Білорусі людей із трьох сусідніх країн, а саме Литви, Польщі й України. Все-таки вони продовжують вважати Україну загрозою», – сказав пан Кизим «Громадському радіо».

«Все це безпідставно, але це комусь треба, щоб виправдовувати жорсткі дії щодо протестувальників», – додав він.

Втім, вже після цієї заяви посла очільник українського МЗС Дмитро Кулеба його слів не підтвердив.

«Мені нічого не відомо про заборону на в'їзд для українців - ба більше, я вважаю це надзвичайно малоймовірним сценарієм», – сказав він.

У прикордонній службі Білорусі заявили, що обмежили в'їзд громадянам Латвії, Литви, Польщі та України через ситуацію з коронавірусом у цих країнах.

Але в аеропорту Мінська це обмеження не діятиме.

Також заборона не стосується співробітників дипломатичних та консульських установ, водії міжнародних автоперевезень та залізничники, які обслуговують міжнародні рейси.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024