У 2021 році «Укрзалізниця» планує підвищення тарифів для пасажирів

07 Січня 2021, 12:41
У 2021 році «Укрзалізниця» планує підвищення тарифів для пасажирів 1028
У 2021 році «Укрзалізниця» планує підвищення тарифів для пасажирів

«Укрзалізниця» планує підвищення тарифів на перевезення для пасажирів на 2% у місяць, починаючи з квітня 2021 року. 

Такі дані відповідно до фінансового плану компанії на 2021 рік повідомили на сайті Центру транспортних стратегії.

Читайте також: Уряд скасовує пільговий тариф на електроенергію для населення

Це дозволить «Укрзалізниці» отримати додатково більше пів мільярда гривень доходу. При цьому в компанії планують працювати над динамічною тарифікацією та мають намір пропонувати систему знижок. 

«Індексації цін на пасажирські перевезення не відбувалася вже кілька років, ми тримали ціни упродовж всього карантину, тому і зростання закладаємо дуже плавно – на 2% в місяць. Це дозволить нам отримати понад пів мільярда гривень доходу, що не перекриє всіх витрат на перевезення, але дозволить нам інвестувати в поліпшення якості послуг. Ідея полягає в тому, щоб зростання тарифів на 2% для конкретного пасажира перекрити його особистим комфортом під час подорожі», – повідомив глава філії УЗ «Пасажирська компанія», в.о. члена правління АТ УЗ Олександр Перцовський.

Своєю чергою, голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак в ході презентації проєкту фінплану зазначив, що менеджмент має намір спілкуватися з Міністерством інфраструктури щодо збалансованої політики щодо пасажирських перевезень, а також працюватиме над питанням найбільш збиткового напряму в пасажирських перевезеннях – приміському.

За його словами, «Укрзалізниця» планує укладати публічні договори про надання послуг з обласними адміністраціями і великими компаніями, які зацікавлені в перевезеннях співробітників в комфортних умовах.

«Підхід простий: є договір – є електричка і якісний сервіс, немає договору - будемо обслуговувати напрямки за залишковим принципом. Іншого варіанту впливу на місцеві органи влади у нас практично немає», – заявив Жмак.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024