Питання бурштину обговорювали в Луцьку

01 Липня 2017, 09:22
1951

Голова обласної ради Ігор Палиця та заступник директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк зустрілися з головами сільських рад з Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів.

Про це йдеться на сайті Волинської облдержадміністрації.

Ігор Палиця стверджує, що вони отримали ліцензію на промисловий  видобуток  сонячного каменю на 20 років.

Анатолій Капустюк розповів, що такі втручання є безпечними: «Власники зможуть засаджувати і обробляти землі, а коли дійде черга до розробки, то  буде відшкодування втрат та окремий договір при гірничій розробці території».

«Наразі на території Прилісненської сільської ради Маневицького району будується відповідний   завод. На територіях, де видобуватиметься бурштин, відразу будуть проводитися рекультиваційні роботи під пильним контролем представників місцевих громад. Сонячне каміння продаватиметься офіційно, – повідомляє Ігор Палиця. – Ми маємо унікальний шанс показати всій Україні, як ефективно можна розпорядитися надрами. Я  мав дискусію з Прем'єром Володимиром  Гройсманом, бо він вважає, що для видобування бурштину потрібен спеціальний  закон . Для видобування газу – не потрібен закон, для нафти – також, а для бурштину –треба. Згідний, що сьогодні з бурштином пов'язаний надприбутковий бізнес. Вводьте   ренту і наповнюйте державний бюджет. Держава своє повинна забирати податками, а прибутки повинні залишатися на територіях,  де видобуваються  надра».


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024