Уродженець Маневиччини поділився рецептом «пшоняних опіканців». МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ

09 Лютого 2021, 18:30
Уродженець Маневиччини поділився рецептом «пшоняних опіканців» 1644
Уродженець Маневиччини поділився рецептом «пшоняних опіканців»

Житель Манькова та уродженець Маневицького району, Павло Похила, поділився рецептом опіканців пшоняних. 

Нагадаємо, що Інтернет-видання Район.Локачі започаткувало нову рубрику «Кулінарія на районі». Тут жителі та жительки Локачинщини ділитимуться найсмачнішими та найоригінальнішими кулінарними шедеврами. Рубрику відкрила жителька Манькова Марта Похила. Вона поділилася смачним рецептом «княжих розтріпок» – ніжною, легкою і дуже смачною стравою з курки.

Читайте також: Рецепт салату з крекерами від електрика. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ

Пшоняні опіканці, рецептом яких поділився Павло, автентична пісна страва Волинського полісся, записана у Маневицькому районі.

Приготування:

Відварюємо картоплю «в лушпайках», товчемо її. Пшоно відварюємо у воді до напівготовності, варимо «на густо». Добре вимішуємо пшоно з картопляною масою, в пропорції 1 до 1, додаємо шкварки, сіль, перець. Виробляємо з неї «котлетки», запікаємо в печі. Від способу приготування очевидно і назва: «опіканці» червоні від вогню, з апетитною шкірочкою опіканці особливо смакують з молоком.

Смачного!

Нагадаємо, якщо ви хочете стати героями нашої рубрики, пишіть нам на сторінку у фейсбуці, або у коментарях під цим дописом! З радістю опублікуємо ваші рецепти на Район.Локачі.






Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024