Українці зможуть поскаржитися на забруднення повітря через екологічний чат-бот

21 Лютого 2021, 15:15
702

Відповідний функціонал презентували представники громадської організації «SaveDnipro», Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, керівники Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції України.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Читайте також: Уряд розширив перелік адмінпослуг, які надаватимуть у ЦНАПі

Як повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час презентації, чистота атмосферного повітря є одним із напрямів, яким опікується Служба.

Владислава Магалецька також наголосила, що тісна співпраця державного сектору та громадськості в напрямку верифікації сервісу моніторингу екології на рівні держави є надзвичайно важливою. За її словами, верифікація подібного сервісу дозволить швидко знаходити та притягувати до відповідальності порушників і захищати здоров’я кожного українця.

 «Дуже важливо мати інструменти контролю та впливати на те, яким буде наше майбутнє та майбутнє наших дітей», – підкреслила Владислава Магалецька.

У 2020 році Держпродспоживслужба 1050 разів відмовила у видачі дозволів на викиди в повітря. Також фахівці ДПСС минулого року виявили 163 випадки перевищення гігієнічних регламентів атмосферного повітря. При дослідженні проб повітря в закритих приміщеннях відхилення встановлено у 355 випадках.

Довідково: SaveEcoBot – це єдиний в Україні екологічний чат-бот, який поєднує дані про забруднення, забруднювачів та інструменти захисту довкілля. Він включає в себе чат-боти у Telegram, Rakuten Viber та Facebook Messenger і мапу забруднення атмосферного повітря.

Дані про якість повітря в Україні збираються зі всіх наявних станцій моніторингу якості повітря – державних, громадських, комерційних. SaveEcoBot агрегує всю наявну в Україні екологічну інформацію про забруднювачів, яка зберігається і передається онлайн.

Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства та погоджує видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на основі відповідних норм, які встановлюють гранично допустимі та безпечні концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024