Аварія за участю швидкої на Маневиччині: суд виніс вирок

23 Лютого 2021, 12:02
Аварія за участю швидкої на Маневиччині: суд виніс вирок 4363
Аварія за участю швидкої на Маневиччині: суд виніс вирок

У дорожньо-транспортній пригоді, яка сталась в Оконську – пацієнт «швидкої» загинув на місці, його донька померла згодом у лікарні.

Про це стало відомо з вироку суду за 19 лютого 2021 року.

У Маневицькому районному суді визнали винним водія швидкої й призначили покарання – позбавлення волі.

Нагадаємо, що ДТП трапилася 1 липня у 2019 році. Автомобіль екстреної медичної допомоги «Peugeot Boxer» під керуванням 42 річного маневичанина, виїжджаючи на головну дорогу, зіткнувся з вантажівкою «Volvo» за кермом якої перебував 27 річний житель міста Сарни Рівненської області.

Читайте також: З'явилось відео аварії біля Оконська за участю швидкої допомоги

Чоловік свою вину визнав повністю та показав, що керував автомобілем швидкої допомоги з увімкнутими проблисковими маячками та спеціальним звуковим сигналом. При під`їзді до перехрестя з автодорогою Київ-Ковель-Ягодин (М 07), яка є головною – не виконав вимог дорожніх знаків 7.8 «Напрямок головної дороги», 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено» та горизонтальної розмітки 1.12 (стоп-лінія), наявних при наближенні до головної дороги, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, не надав переваги в русі автопоїзду у складі сідлового тягача «Volvo FH 13.500», який рухався головною дорогою Київ-Ковель-Ягодин, в напрямку міста Ковель, а продовжив рух, в результаті чого на перехресті вказаних доріг відбулося зіткнення транспортних засобів.

Водію швидкої призначили покарання – п'ять років позбавлення волі (частина 3 стаття 286 Кримінального Кодексу України) та позбавили права керувати всіма видами транспортних засобів на строк три роки.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024