Нерест 2021: у Волинському рибоохоронному патрулі готуються до весняного сезону

07 Березня 2021, 11:25
У Волинському рибоохоронному патрулі готуються до весняного сезону 1458
У Волинському рибоохоронному патрулі готуються до весняного сезону

Навесні у водоймах починається масовий нерест риби – найважливіший процес відтворення виду. Тому дуже важливо забезпечити належні умови для його успішного проходження.

З метою створення сприятливих умов для водних біоресурсів, третього березня 2021 року у приміщенні Волинського рибоохоронного патруля провели спільну міжвідомчу нараду з організації збереження водних біоресурсів у водоймах області в нерестовий період. Про це повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

Читайте також: Маневичанин поділився особливостями осінньої риболовлі

У зустрічі взяли участь представники Волинського рибоохоронного патруля, управління патрульної поліції у Волинській області, Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, Державної екологічної інспекції у Волинській області, Луцького прикордонного загону, головного управління Нацполіції у Волинській області, Шацького національного природного парку, національного природного парку «Цуманська пуща».

Під час наради обговорили та проаналізували стан охорони, використання і відтворення водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах Волинської області за попередні роки. Працівники рибоохорони повідомили, що з метою контролю за раціональним використанням риби та інших водних біоресурсів в нерестовий період проводять цільові рибоохоронні операції «Нерест», «Ринок».

Представники Держекоінспекції нагадали, що з 1 квітня по 15 червня, згідно зі статтею 39 Закону України «Про тваринний світ» у  період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняють проводити роботи та заходи, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Читайте також: Маневицький рибалка показав як ловити на донне оснащення

Начальник відділу ведення водного кадастру, моніторингу вод та басейнової взаємодії  Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Геннадій Мушка повідомив про рівні води в основних річках області. Зокрема про можливе затоплення присадибних ділянок та сільськогосподарських угідь в прирічкових населених пунктах Старовижiвського, Ратнiвського, Маневицького районiв.

В ході зустрічі учасниками наради було вирішено створити міжвідомчу робочу групу з питань охорони та відтворення водних біоресурсів у водоймах області.

Управління Держрибагентства у Волинській області разом з Луцьким прикордонним загоном вирішили організовувати рейди з охорони водних біоресурсів на водоймах, що розташовані в прикордонній смузі. Рибоохоронці спільно з Держекоінспекцією області домовились брати участь в комісіях по оцінці збитків від наслідків надзвичайного і техногенного характеру завданих водним біоресурсам та в комісіях по проведенню робіт з відтворення водних біоресурсів.

Під час наради також узгоджено план дій між рибоохоронним патрулем та Нацполіцією для проведення спільних рейдів та перевірок у боротьбі з порушниками. З Управлінням патрульної поліції вирішено організувати контроль за перевезенням  рибопосадкового матеріалу, незаконно добутих водних біоресурсів і заборонених знарядь лову.

«Охорона природних ресурсів є спільною справою співробітників рибоохорони, природоохоронних та правоохоронних органів. Особливо актуально це питання постає в період нересту водних біоресурсів. В цей час важливо забезпечити охорону та збереження в належному стані середовище перебування, шляхи міграції та місця природного відтворення (нерестовища) водних біоресурсів. Спільно з іншими відомствами працівники рибоохорони й надалі боротимуться з незаконним рибальством та протиправними діями громадян на водоймах Волині», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Читайте також: Гроші на вітер: хто і як інвестує у першу на Волині ВЕС

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин і групу для обговорень. А також Instagram

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024